Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Deviņos mēnešos “Olainfarm” sasniedz vēsturiski labākos rezultātus
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-11-30 16:02:51
Versijas komentārs mainīts virsraksts
Teksts

Olaine, 2011.gada 30.novembris

 

slapinsh@olainfarm.lv

Deviņos mēnešos “Olainfarm” sasniedz vēsturiski

 

labākos rezultātus

 

 

 

 

 

2011.gada 9 mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” pārdošanas apjomi ir auguši par gandrīz 40%, salīdzinājumā ar tādu pašu periodu pērn, sasniedzot 26,3 miljonus latu (37,4 miljoni eiro). Realizācijas apjomi šī gada deviņos mēnešos jau pārsniedz visa 2010.gada ieņēmumu rezultātu par vairāk nekā miljonu latu.

 

 

 

Pārdošanas apjomu pieaugums atspoguļojās arī uzņēmuma peļņā, kas 2011.gada trešajā ceturksnī sasniedza vēsturiski labāko rezultātu, proti, 1,8 miljonus latu (2,6 miljoni eiro) savukārt šī gada pirmajos deviņos mēnešos - 5 miljonus latu (7,1 miljoni eiro).

 

 

 

AS “Olainfarm” pārdošanas apjomu pieaugums panākts stiprinot uzņēmuma produkcijas noietu Latvijā un nozīmīgos eksporta tirgos, piemēram, Ukrainā, Krievijā un Baltkrievijā. Tāpat AS “Olainfarm” izdevies būtiski palielināt pārdošanu līdz šim mazāk apgūtos tirgos, piemēram, Kanādā un Nīderlandē, kur pieaugums ir bijis attiecīgi 50 un 10 reizes.

 

 

 

„Deviņu mēnešu rezultāti parāda gan AS “Olainfarm” ražoto medikamentu portfeļa stiprumu, gan noieta tirgu apjomu sabalansētību. Vismaz desmit spēcīgu produktu portfelis labi atbilst dažādu tirgu vajadzībām un AS “Olainfarm” spēj dinamiski reaģēt uz jaunu pieprasījumu, ko parāda mūsu veiksmes stāsts līdz šim maz zināmajos Kanādas un Nīderlandes tirgos,“ stāsta Salvis Lapiņš, AS “Olainfarm” valdes loceklis.

 

 

 

2011.gada 16.novembrī AS “Olainfarm” valde pārskatīja realizācijas un peļņas prognozi šim gadam, nosakot, ka realizācijas apjoms šim gadam ir plānots 35 miljoni latu (49,8 miljonus eiro), bet peļņas apjoms būs 6,3 miljoni latu (8,96 miljoni eiro). Saskaņā ar šo neauditēto pārskatu deviņu mēnešu laikā ir izpildīti 75% no pārskatītās gada realizācijas prognozes un 80% no pārskatītās gada peļņas prognozes.

 

 

 

""""""""

 

A/s “Olainfarm” ir viens no lielākajiem farmaceitiskajiem uzņēmumiem Latvijā ar gandrīz 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Koncerna darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd koncerna produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, NVS valstīm, Skandināvijas, Rietumeiropas un Āzijas valstīm, Ziemeļameriku un Austrāliju.

 

 

 

Papildu informācija:

 

Salvis Lapiņš

 

AS „Olainfarm“ valdes loceklis

 

Mob. tālr.: +371 26448873

 

E-pasts:

Pielikumi
Olainfarm_III_2011_latv_consolidated_birza.pdf (1000.01 kB)