Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Atsauce uz publikāciju laikrakstā Dienas Bizness
Emitents Amber Latvijas balzams, AS (097900BGLZ0000056644)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-11-22 09:52:37
Versijas komentārs
Teksts

AS Latvijas balzams 2011.gada 9 mēnešos apgrozījums sastādīja 46, 7 miljoni LVL, kas salīdzinot ar iepriekšējo gadu ir samazinājies par 11%. Taču pateicoties tam, ka AS Latvijas balzams šogad lielu uzmanību veltīja ražošanas izmaksu kontrolei un savas produktivitātes paaugstināšanai, peļņa tika saglabāta iepriekšējā gada līmenī 2,15 miljoni latu. Kopumā plānojam 2011 gadu pabeigt ar peļņu, tuvu 2010.gada līmenim.

Vietējā tirgus izaugsmes trūkumu veiksmīgi plānojam kompensēt ar eksporta attīstību. Mūsu ambīcija ir iekarot ar savu produkciju 3-5 jaunus tirgus gadā. Mēs mēģinām diversificēt eksporta virzienus ar darbu vairākos jaunos tirgos vienlaikus, tā samazinot kāda atsevišķa reģiona varbūtējos krīzes riskus.
 
Šogad AS Latvijas balzams ir iekarojis vairākus jaunus tirgus, kā Bulgārija, Kazahstāna un, kā eksotiskākais - Namībija. Varam tikai iedomāties, kā aptuveni 9000 kilometru attālumā no mums - Āfrikas dienvidrietumos, Namībijā draudzīgās sarunās, lietišķās tikšanās reizēs u.tml. tāpat kā šeit tiek malkots Rīgas Melnais balzams, Rīgas Melnais upeņu balzams, LB Vodka vai Bonaparte.
Kopumā šogad plānojam palielināt eksporta apjomu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Būtiskākais pieaugums šogad plānots Krievijā un Ukrainā, pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar mūsu partneriem šajās valstīs un mārketinga ieguldījumiem.
 
Šogad uzņēmuma attīstībā tika ieguldīts ap 340 tūkstošiem latu, nākamajā gadā investīcijas plānots gandrīz trīskāršot ieguldot jaunās tehnoloģijās un iekārtās, kas veicinās produktivitātes pieaugumu un ļaus uzturēt nemainīgi augstu produktu kvalitāti.
 
LB nav veicis darbinieku skaita samazināšanu šogad. Mēs 2009.-2010.g. ievērojami optimizējām procesus, tādejādi izvairoties no šādiem sāpīgiem soļiem šodien. Procesu optimizācija ne vien ļāva saglabāt darba vietas, bet arī labus peļņas rādītājus par spīti apgrozījuma kritumam
 
Tikko esam laiduši tirgū jaunu dzirkstošo dzērienu – Rīgas dzirkstošais bezalkoholiskais. Atbildīgiem patērētājiem, kas meklē bezalkoholisku alternatīvu dzirkstošajam vīnam, šī būs mūsu dāvana svētku priekšvakarā. Produkts jau ir pieejams AS Latvijas balzams veikalos.
 
Papildus informācijai:
Inta Belova
tel.: +371 67011715
Pielikumi