Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” astoņu mēnešu laikā plāno palielināt iegādāto aptieku skaitu līdz 40
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-11-02 21:40:04
Versijas komentārs
Teksts

 

Olaine, 2011.gada 2.novembris
 
 “Olainfarm” astoņu mēnešu laikā plāno palielināt iegādāto aptieku skaitu līdz 40
 
Šodien preses konferencē AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins paziņoja, ka uzņēmums ir iegādājies 100% kapitāldaļu SIA “Ilmas aptiekas” un SIA “Juko99”. Šiem uzņēmumiem kopā pieder 18 farmācijas mazumtirdzniecības vietas Rīgā, Pierīgā, Vidzemē un Kurzemē. Ar šo darījumu AS “Olainfarm” ir kļuvis par īpašnieku SIA “Ilmas aptiekas” piederošajām 50% kapitāldaļām farmācijas vairumtirdzniecības kompānijā SIA “Farm Impeks”. Kopējā darījumu summa ir konfidenciāla, tā netiks atklāta līdz aptieku ķēdes veidošanas pirmā posma pabeigšanai.
 
“Šis ir tikai sākums “Olainfarm” darbībai farmācijas mazumtirdzniecībā Latvijā. Mūsu prioritārais uzdevums ir augstas kvalitātes medikamentu attīstīšana, ražošana un izplatīšana. Pieredze rāda, ka Latvijā izplatīt medikamentus vissekmīgāk iespējams tad, ja ir tieša pieeja klientiem. Mēs farmācijas mazumtirdzniecības biznesu uzskatām par pietiekami interesantu, lai turpinātu tajā investēt. Jau tuvākajā laikā plānojam “Olainfarm” piederošo farmācijas mazumtirdzniecības vietu tīklu paplašināt līdz 30 tirdzniecības vietām,savukārt līdz nākamā gada pusgadam Olainfarm varētu pārvaldīt aptuveni 40 aptieku,” piebilst Valērijs Maligins, AS “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.
 
Par nodomu veidot farmācijas mazumtirdzniecības vietu tīklu AS “Olainfarm” paziņoja jau 2010.gada maijā. AS “Olainfarm” plāni paredz, ka kopējais pašlaik iegādāto farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums 2011.gadā sasniegs 4 miljonus latu (5,7 miljonus eiro). Nākotnē AS “Olainfarm” varētu arī iesaistīties e-aptieku biznesā.
 
Kā tiešais farmācijas mazumtirdzniecības vietu īpašnieks AS “Olainfarm” varēs nodrošināt, ka uzņēmuma un citu ražotāju medikamenti tajās būs pieejami par patērētājiem draudzīgākām cenām. Klienti arī saņems augstākā līmeņa farmaceitisko aprūpi, jo iegādātajos farmācijas mazumtirdzniecības uzņēmumos strādā pieredzējuši profesionāļi, 72% - ar augstāko izglītību. AS “Olainfarm” neplāno izmaiņas darbinieku skaitā un sastāvā. Aptieku tīkla valdes priekšsēdētāja amatu saglabās bijušais "Ilmas aptiekas" līdzīpašnieks Ilmārs Pajuste.
 
Pirmo aptieku SIA “Ilmas aptieka” atvēra 1994.gada rudenī „Veselības Centrs 4” telpās Krišjāņa Barona ielā 115, Rīgā. Septiņpadsmit gadu laikā SIA “Ilmas aptieka” tīkls ir pieaudzis līdz 17 farmācijas mazumtirdzniecības vietām Rīgā, Pierīgā, Vidzemē un Kurzemē. SIA “Juko99” ir viena aptieka Rīgā.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar gandrīz 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.
 
Informāciju sagatavoja:
 
Salvis Lapiņš
AS Olainfarm
Valdes loceklis
mob. tālr. +371 26448873
 
Pielikumi