Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Valdība akceptē turpmāko rīcību attīstības bankas izveidē
Emitents Latvijas Hipotēku un zemes banka, VAS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-11-02 08:02:43
Versijas komentārs
Teksts

Īstenojot 2009. gada Ministru kabineta lēmumu par VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” pārveidi par attīstības banku, valdība otrdien,1. novembrī, atbalstīja Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanas stratēģiju un uzdeva Finanšu ministrijai līdz šā gada 15. novembrim izveidot konsultatīvo padomi valsts atbalsta instrumentu koordinācijai. Šie ir nākamie pēctecīgie soļi Hipotēku bankas pārveidē par attīstības institūciju.

Hipotēku bankas pārveide tiek veikta saskaņā ar 2009. gada 24. novembrī MK apstiprināto koncepciju par VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” pārveidi par attīstības banku un šā gada 12. aprīlī MK izskatīto Hipotēku bankas pārveides plānu, kas paredz ar attīstības bankas funkcijām nesaistīto bankas komercdaļas nodalīšanu.

Stratēģijas īstenošana neietekmēs klientu un bankas līgumsaistību izpildi, klientiem visā pārveides procesā tiks nodrošināta pakalpojumu nepārtrauktība un pēctecība. Par pārmaiņām apkalpošanā klienti tiks informēti personīgi un savlaicīgi.

Pielikumi