Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” piedalās starptautiskā izstādē „CPhI Worldwide 2011” Frankfurtē
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-10-25 10:00:42
Versijas komentārs
Teksts

No š.g. 25. līdz 27. oktobrim „Grindeks” piedalās vadošajā farmācijas nozares izstādē „CPhI Worldwide 2011", kas šogad norisinās Frankfurtē, Vācijā. Izstādes laikā „Grindeks” speciālisti tiksies ar jau esošajiem un potenciālajiem sadarbības partneriem. „Grindeks” stends ir izvietots izstāžu hallē 4.2 ar numuru 42B40.

Pēdējos piecos gados „Grindeks”, ieguldot vairāk kā 32 milj. latu, ir veicis stratēģiskas investīcijas uzņēmuma infrastruktūras pilnveidošanā, jaunu aktīvo farmaceitisko vielu un gatavo zāļu ražotņu izveidē un citos nozīmīgos projektos. Tas uzņēmumam dod priekšrocību piedāvāt pasaules kvalitātes standartiem atbilstošus pakalpojumus un risinājumus.

Sekmīgi kopā apvienojot aktīvo farmaceitisko vielu (AFV) un gatavo zāļu formu (GZF) biznesa iespējas, „Grindeks” prioritāte ir vertikāli integrēti jeb pilna zāļu izstrādes un ražošanas cikla risinājumi. Izmantojot savas profesionālās zināšanas un konkurences priekšrocības, „Grindeks” koncentrējas uz tādiem potenciālajiem sadarbības partneriem, kas ir ieinteresēti sarežģītos daudzpakāpju AFV un GZF izstrādes un ražošanas pakalpojumos.

„Grindeks” interesentiem piedāvās sadarbību šādās jomās:
• aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un tirdzniecība;
• pilna spektra gatavo zāļu formu ražošana, kā arī produktu tehnoloģijas izstrāde un ieviešana ražošanā, ražošanas procesa un analīžu metožu validācija, zāļu reģistrācijas dokumentācijas izstrāde;
• gatavo zāļu formu reģistrācijas un mārketinga pakalpojumi.


„Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Izstādē „CPhI Worldwide” ar savu stendu piedalāmies jau ceturto gadu pēc kārtas. Tas ir lielākais farmācijas nozares notikums, kurā ir svarīgi piedalīties, parādīt, ka esam konkurētspējīgi citu uzņēmumu vidū, uzzināt par jaunākajiem izgudrojumiem, tehnoloģijām un nozares attīstības tendencēm. Mēs izmantojam izstādes priekšrocības un tiekamies ar esošajiem klientiem no visas pasaules, kā arī veidojam jaunas biznesa attiecības. Iepriekšējo gadu pieredze apliecina, ka esam stabils globālā farmācijas tirgus dalībnieks, mums ir savas priekšrocības un kvalitatīvi risinājumi par pieņemamām cenām, kas ļauj mūs novērtēt kā stabilu un uzticamu partneri."


„CPhIWorldwide" ir vadošā izstāde farmācijas jomā pasaulē, kas notiek jau 20 gadus un vienkopus pulcē farmaceitisko produktu ražotājus un saistīto nozaru pārstāvjus no visas pasaules.

 

Par „Grindeks”


„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 16 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 12,42%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account – 6,87%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi