Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VNT pārkrauj par 34% kravu vairāk
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-10-11 12:18:58
Versijas komentārs
Teksts

Ventspils nafta termināls (VNT) šā gada pirmajos deviņos mēnešos pārkrāva par 34% kravu vairāk nekā pērn atbilstošā laika periodā. Kopējais pārkrauto produktu apjoms pirmajos trīs ceturkšņos bija ap 8,7 miljoniem tonnu, kas ir par 2,2 miljoniem tonnu vairāk nekā pērn šajā laika posmā.

Par gandrīz miljonu tonnu vairāk VNT pirmajos deviņos mēnešos pārkrāva dīzeļdegvielu, kas saņemta pa dzelzceļu, palielinot pārkrauto apjomu šajā produktu segmentā par 62%. Nākamo lielāko pieaugumu veidoja pa cauruļvadu saņemtā dīzeļdegviela 700 000 tonnu apmērā . Savukārt straujāko pieaugumu veidoja benzīni un frakcijas, kas saņemti pa dzelzceļu, pārkraujot divas reizes vairāk nekā pērn šajā periodā.
 
VNT kapitāldaļas 51% apjomā pieder vienam no lielākajiem Baltijas valstu holdingiem – publiskajai akciju sabiedrībai Ventspils nafta, bet 49% kapitāldaļu ir Eurotank Holding Sarl īpašums, kas ietilpst starptautiskajā termināļu uzņēmumā VTTI.
 
VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir lielākais uzņēmums reģionā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljonu kubikmetru.
 
 
Informāciju sagatavoja:
Elīna Dobulāne
AS Ventspils nafta preses sekretāre
Tālr.: 25959447
E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
Pielikumi