Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas kuģniecība turpina uzlabot uzņēmuma darbības efektivitāti
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-10-11 12:05:12
Versijas komentārs
Teksts

AS Latvijas kuģniecība (LK) turpina strādāt, lai uzlabotu darbības efektivitāti, vienlaikus norādot, ka uzņēmuma sniegums ir cieši saistīts ar notikumiem starptautiskajos kuģošanas tirgos, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" atzina LK valdes priekšsēdētājs Pols Tomass (Paul Thomas). P. Tomass arīdzan uzsver, ka ir izveidots stabils pamats, lai uzņēmums tālāk sekmīgi attīstītos. Vērtējot uzņēmuma darbības rādītājus, LK norāda, ka šis gads būs labāks par iepriekšējo.

LK floti veido 20 moderni divkorpusu tankkuģi, kuru vidējais vecums ir mazāks par pieciem gadiem. „Pašlaik tankkuģu segmentā strādā aptuveni 150 vienkorpusa tankkuģi. Šie kuģi drīz kļūs nepievilcīgi pasūtītājiem, un tā ir priekšrocība, ko LK varēs izmantot tad, kad tirgū atkal atgriezīsies izaugsme,” norāda P. Tomass. LK flotes konkurētspēju pastiprina fakts, ka daļa kuģu ir ledus klases, ar kuriem iespējams ziemas apstākļos kuģot gan pa Baltijas jūru, gan Kanādas austrumu krastu.

Vērtējot iespēju strādāt citos pārvadājumu segmentos, P. Tomass skaidro: „Mēs vienmēr izvērtējam iespējas, tomēr pašlaik LK koncentrējas uz tankkuģu segmentu." Tāpat uzņēmums norāda, ka esošajā tirgus situācijā flote ir optimāla, lai LK būtu labs sadarbības partneris naftas kompānijām produktu pārvadāšanā. P. Tomass uzsver, ka LK nekad nav apstājusies flotes atjaunošanā un turpinās vērtēt katra kuģa ekonomisko sniegumu.

Raksturojot situāciju starptautiskajos tirgos, P. Tomass atzīst, ka tā ir diezgan smaga: „Īstermiņā kuģu īpašniekiem ir daudz bažu, jo frakts likmes ir cieši saistītas ar kopējo ekonomisko situāciju. Eiro zonas un citu problemātisko faktoru dēļ laiks, kad situācija sāks uzlaboties, var aizkavēties. Tomēr lielākās bažas rada tirgus segmenti, kuros LK nav iesaistīta. Šobrīd mūsu uzdevums ir saglabātu zemu izdevumu bāzi un ekspluatēt kuģus pēc iespējas efektīvāk," uzskata P. Tomass.

LK šobrīd neplāno piesaistīt papildu finansējumu jaunu akciju emisijas veidā.

Jau iepriekš ziņots, ka LK 2011. gada pirmajā pusgadā izdevies uzlabot galvenos darbības rādītājus. Pārskata periodā neto zaudējumi sasniedza 8.75 miljonus ASV dolāru, tomēr tie bija trīs reizes mazāki kā atskaites periodā 2010. gadā (25.24 miljoni ASV dolāru). Bruto peļņa salīdzinājumā ar šo periodu pirms gada uzlabojās par 309%, sasniedzot 7.02 miljonus ASV dolāru, un bija pietiekama, lai pilnībā segtu administratīvās izmaksas. Būtiska loma rādītāju uzlabojumos ir faktam, ka koncerna administratīvās izmaksas tika samazinātas par 34%, salīdzinot ar 2010. gada 1. un 2. ceturksni.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne
Preses sekretāre
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 25959447
E-pasts: elina.dobulane@lscgroup.lv

Pielikumi