Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” oriģinālais preparāts Mildronāts® GX atzīts par „Gada kardioloģisko medikamentu” Ukrainā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-10-03 09:57:43
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” oriģinālajam preparātam Mildronāts® GX Ukrainā konkursā „Panaceja – 2011” piešķirta prestiža balva un nominācija „Gada kardioloģiskais medikaments”. Uzvaru nodrošināja augstie pārdošanas rezultāti Ukrainas tirgū, kā arī pētījumos un klīniskajā praksē pieradītā medikamenta efektivitāte.

Konkursā „Panaceja – 2011”, kas notiek Ukrainā jau 12 gadus pēc kārtas, tika izvēlēti un apbalvoti labākie, profesionālākie farmācijas jomas spēlētāji. Ar šo konkursu organizētāji vēlas pateikties aptieku tīkliem, medikamentu lieltirgotavām, farmācijas uzņēmumiem, kas veic lielu ieguldījumu Ukrainas farmācijas nozares un veselības aprūpes attīstībā.

AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Esam lepni, ka mūsu jaunais produkts Mildronāts® GX ir augsti novērtēts Ukrainas tirgū. Par to liecina pārdošanas rezultāti, saņemtās atsauksmes no vadošajiem kardiologiem un pacientiem, un, protams, piešķirtā balva un atzīšana par „Gada kardioloģisko preparātu” prestižajā konkursā „Panaceja – 2011” Ukrainā”.


Ukraina, kur dzīvo vairāk kā 45 milj. iedzīvotāju, ir viens no „Grindeks” stratēģiskajiem tirgiem. Zaļu reģistrācijas procesa veikšanu, medikamentu tirdzniecību un virzīšanu Ukrainā nodrošina gan AS „Grindeks” pārstāvniecība, gan sadarbības partneri, dibinot stabilu sadarbību ar galvenajiem medikamentu vairumtirgotājiem. 2010. gadā AS „Grindeks” apgrozījums Ukrainā sasniedza 10,2 milj. latu (kopējais koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 65,1 milj. latu).


AS „Grindeks” Mārketings departamenta vadītāja Linda Litiņa: „Grindeks Ukrainā strādā jau daudzus gadus, un šis tirgus mums ir ļoti būtisks, ar lieliem izaicinājumiem, iespējām. Statistika ir nepielūdzama – sirds asisnsvadu saslimstības ir viens no galvenajiem iemesliem iedzīvotāju mirstībai ne tikai Ukrainā, bet arī visā pasaulē. Tāpēc viens no uzņēmuma pamatuzdevumiem ir piedāvāt pacientiem jaunus, mūsdienīgus kardioloģiskos medikamentus, kāds ir mūsu jaunais Mildronāts® GX.”

Mildronāts® ir metaboliskas iedarbības medikaments, kam piemīt augsta efektivitāte koronārās sirds slimības ārstēšanā, jo tā pamatā ir pozitīva ietekme uz organisma enerģētisko vielmaiņu, kas atjauno skābekļa piegādes un patēriņa procesu līdzsvaru. Gadu garumā Mildronāta® efektivitāte ir apliecināta gan klīniskā praksē, gan dažādos pētījumos. 2010. gadā Mildronāta® efektivitāte slodzes stenokardijas ārstēšanā kombinācijā ar standarta terapiju un medikamenta augstā drošība vēlreiz tika apstiprināta starptautiskā klīniskajā pētījumā, kas tika veikts sadarbībā ar pieredzes bagātiem pētniekiem, zinātniskajiem konsultantiem un ārvalstu līgumorganizācijām atbilstoši „Labai klīniskai praksei” (ICH/GCP) un Eiropas Savienības normatīvo aktu prasībām par I – IV fāzes klīniskajiem pētījumiem.

Mildronāts® GX ir Milronāta® jauna, mūsdienīga zāļu forma – tablete, kas atšķiras no līdz šim labi pazīstamās kapsulu zāļu formas. Ukrainas tirgū Mildronāts® GX tika ieviests 2010. gada septembrī, un plānots, ka Latvijā drīz tiks uzsākts reģistrācijas process. Šobrīd Latvijā ir pieejams Mildronāts® 250mg un 500mg kapsulas un injekcijas 10% 5ml.

Gadu garumā Mildronāts® ir nozīmīgākais „Grindeks” oriģinālprodukts, taču uzņēmums, paplašinot medikamentu klāstu un palielinot arī citu zāļu pārdošanas apjomus, pēdējo trīs gadu laikā Mildronāta® īpatsvaru kopējā uzņēmuma apgrozījumā ir samazinājis no 72% līdz 51%.

 

Par „Grindeks”


„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 16 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 12,42%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account – 6,87%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

 

Pielikumi