Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ventspils nafta termināls šogad plāno pārkraut 10 miljonus tonnu kravu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-09-26 17:16:20
Versijas komentārs
Teksts

 

Holdingkompānijas "Ventspils nafta" meitasuzņēmums „"Ventspils nafta” termināls" (VNT) balstoties uz esošajiem plāniem šogad plāno pārkraut ap 10 miljoniem tonnu kravu, kas būtu par miljonu vairāk nekā pērn, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" prognozēja VNT ģenerāldirektors Larss Panclafs (Lars Pantzlaff).

"Ja salīdzinām pagājušā gada un šā gada kravu pārkraušanas apmērus caur mūsu termināli septiņos mēnešos, tad šogad tajos ir vērojams 25% pieaugums no 5,5 miljoniem tonnu pērn līdz 6,9 miljoniem tonnu. Tas ir nozīmīgs pieaugums. Patlaban esam pārkrāvuši 6,9 miljonus tonnu. Vasaras periodos pārkraušana allaž bijusi gausāka, bet ziemas periodā intensīvāka. Tālab mēs uz nākotni raugāmies ar piesardzīgu optimismu. Ja viss būs tā, kā mēs to prognozējam, tad mēs gadā kopumā varētu pārkraut apmēram 10 miljonus tonnu. Salīdzinājumam pērn mēs pārkrāvām aptuveni deviņus miljonus tonnu kravu. Tomēr ir grūti prognozēt, kāda būs degvielas tirgus attīstība, jo mēs to nevaram ietekmēt," teica VNT ģenerāldirektors.

VNT kapitāldaļas 51% apjomā pieder vienam no lielākajiem Baltijas valstu holdingiem – publiskajai akciju sabiedrībai Ventspils nafta, bet 49% kapitāldaļu ir Eurotank Holding Sarl īpašums, kas ietilpst starptautiskajā termināļu uzņēmumā VTTI.

VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un naftas produktu pieņemšanu no cauruļvadiem, dzelzceļa vagonu cisternām un no tankkuģiem, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir lielākais uzņēmums reģionā ar kopējo rezervuāru parka ietilpību 1,2 miljonu kubikmetru.

Papildu informācija:
         Elīna Dobulāne
         Preses sekretāre
         AS „Ventspils nafta”
         Tālr. 25959447
         E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv

Pielikumi