Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Trasta komercbankas apkopo pusgada rezultātus
Emitents TRASTA KOMERCBANKA, AS
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-09-02 17:55:03
Versijas komentārs
Teksts

2011.gada pirmais pusgads Trasta komercbankas (TKB) darbībā iezīmējās ar peļņu, pamatkapitāla palielināšanu un ekspansiju Āzijā.

2011.gada pirmo pusgadu TKB noslēdza ar peļņu 0.74 miljonu latu apmērā. 30.jūnijā Trasta komercbankas aktīvu apjoms sasniedza 230.8 miljonus latu, kas ir par 12 miljoniem latu vairāk nekā iepriekšējā gada beigās. Bankas piesaistīto noguldījumu apjoms sasniedza 172.9 miljonus latu, bet kredītportfelis sastādīja 89.6 miljonus latu. Pirmajā pusgadā Trasta komercbankas klientu skaits pieauga par 8%.

2011.gada 30.jūnijā noslēdzās Bankas pamatkapitāla palielināšanas emisija, kuras rezultātā tās kapitāls tika gandrīz dubultots - tas bija palielināts par 7.46 miljoniem latu un uz perioda beigām sasniedza 14.51 miljonu latu. Trasta komercbankas kapitāla un rezervju apjoms 2011.g. 30.jūnijā veidoja 37.19 miljonus latu. Bankas likviditāte uz pārskata perioda beigām bija 64.05%.

Šogad Trasta komercbankas korespondentbanku tīkla attīstība nodrošināja iespēju piedāvāt klientiem pārskaitījumu veikšanu Ķīnas juaņās. Bankas veiksmīgo sadarbību ar korespondentbankām un nevainojamo reputāciju ārzemju partneru vidū kārtējo reizi apliecināja arī Trasta komercbankas saņemtā ikgadējā Deutsche Bank balva par starptautisko maksājumu izcilo kvalitāti iepriekšējā gadā.

Turpinot apgūt jaunus pasaules reģionus, 2011.gada vasarā Trasta komercbanka atvēra savu pārstāvniecību Ķīnas Tautas Republikā, kļūstot par pirmo Honkongā pārstāvēto Austrumeiropas banku. Ar jaunās pārstāvniecības palīdzību Banka plāno atbalstīt uzņēmēju tirdzniecības darījumus un partnerattiecību attīstību šajā perspektīvajā reģionā. Trasta komercbankas grupas pārstāvniecību tīkls iekļauj sevī arī Krieviju, Ukrainu, Baltkrieviju, Kazahstānu, Tadžikistānu un Azerbaidžānu. Kā arī līdztekus Latvijas filiālēm darbojas TKB filiāle Kiprā.

Jūlija Jurgele
AS "Trasta komercbanka"
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Pielikumi