Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Ventspils nafta peļna pirmajā pusgadā 4,9 miljoni latu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-31 19:53:58
Versijas komentārs
Teksts

 

AS Ventspils nafta kā mātes sabiedrība (turpmāk – arī Koncerna mātes uzņēmums) 2011. gada pirmajā pusgadā sasniedza neto peļņu 4,9 miljonus latu. 2011. gadā Koncerna mātes uzņēmums turpināja 2010. gadā uzsākto administrācijas izdevumu optimizāciju, sasniedzot nozīmīgu samazinājumu administratīvajās izmaksas. Šā gada pirmajos sešos mēnešos administratīvās izmaksas ir samazinātās par 100 tūkstošiem latu. AS Ventspils nafta kā mātes sabiedrība panākusi, ka divu gadu laikā administratīvās izmaksas ir samazinājušās uz pusi, ietaupot pārskata periodā 0,5 miljonu latu salīdzinājumā ar 2009.gada pirmo pusgadu.
 
AS Ventspils nafta un tās meitas sabiedrību (turpmāk – AS Ventspils nafta koncerns) konsolidētais neto apgrozījums 2011. gada pirmajā pusgadā sasniedzis 35 miljonus latu, savukārt neto peļņa – 925 tūkstošus latu.
 
AS Ventspils nafta meitas uzņēmuma SIA Ventspils nafta termināls apgrozījums 2011. gada pirmā pusgada sasniedza 29,1 miljonu latu. SIA Ventspils nafta termināls šā gada pirmajā pusgadā pārkrāva gandrīz 6 miljonus tonnas naftas produktu, kas ir par 24% jeb 1,2 miljoniem tonnu vairāk nekā 2010. gada atbilstošā periodā.
 
AS Ventspils nafta meitas sabiedrības naftas un naftas produktu cauruļvadu īpašnieces un operatores Latvijas teritorijā SIA LatRosTrans ieņēmumi no pamatdarbības 2011. gada pirmā pusgadā veidoja 5,9 miljonus latu, kas ir par 29% vairāk nekā tika plānots. SIA LatRosTrans saimnieciskās darbības rezultātu uzlabošanās galvenais iemesls ir naftas produktu transportēšanas apjoma pieaugums pret iepriekš plānoto.
 
SIA LatRosTrans naftas produktu transportēšanas apjoms pārskata periodā sasniedza 3,25 miljonus tonnu, kas pret 2010. gada pirmo pusgadu ir pieaudzis par 289 tūkstošiem tonnu jeb par 9,8%. SIA LatRosTrans pārskata perioda faktiskie zaudējumi veidoja 1,37 miljonus latu. Pusgada finanšu zaudējumu galvenais iemesls ir saimnieciskajā darbībā neizmanto pamatlīdzekļu norakstīšana 1,4 miljonu latu apmērā.
 
2011. gada pirmā pusgadā AS Ventspils nafta asociētās sabiedrības AS Latvijas kuģniecība zaudējumi sasniedza 8,75 miljonus ASV dolāru, kas ir trīs reizes mazāk nekā attiecīgajā periodā 2010. gadā. Šie zaudējumi būtiski ietekmē AS Ventspils nafta koncerna konsolidēto peļņu par pārskata periodu, tomēr 2011. gadā, salīdzinot ar 2010. gadu, AS Latvijas kuģniecība darbībā ir vērojamas pozitīvas tendences. AS Latvijas Kuģniecība bruto peļņa par 2011. gada pirmajiem sešiem mēnešiem, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, palielinājās par 309 procentiem, sasniedzot 7,02 miljonu ASV dolāru, un bija pietiekama, lai pilnībā segtu administratīvās izmaksas. Pārskata periodā būtiskas izmaiņas panāktas administratīvo izdevumu samazinājumā, kas salīdzinot ar 2010. gada pirmo pusgadu samazinājušās par 34%.
 
AS Ventspils nafta ir tranzītbiznesa jomā orientēta koncerna centrālā holdingsabiedrība, kuras darbības uzdevums ir ieguldījumu pārvalde meitas sabiedrībās, veicinot koncerna kopējās vērtības un katras atsevišķās meitas sabiedrības vērtības pieaugumu. AS Ventspils nafta koncerna darbība vērsta šādos virzienos: naftas un naftas produktu pārkraušana; naftas un naftas produktu transportēšana pa cauruļvadiem; kuģošanas bizness.
 
 
AS Ventspils nafta
         
         Elīna Dobulāne
         Preses sekretāre
         AS „Ventspils nafta”
         Tālr. 25959447
         E-pasts: elina.dobulane@vnafta.lv
 
 
Pielikumi
2_Q_LVL_VN_Cons_2011_LAT_final.pdf (494.41 kB)
2_Q_EUR_VN_Cons_2011_LAT.pdf (433.90 kB)