Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS Parex banka ārkārtas akcionāru sapulces norisi
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-26 11:15:31
Versijas komentārs
Teksts


Šodien, 2011. gada 26. augustā, atbilstoši izsludinātajai darba kārtībai, akciju sabiedrības Parex banka ārkārtas akcionāru sapulce ir pieņēmusi lēmumu par bankas pamatkapitāla palielināšanu, izdarījusi ar pamatkapitāla palielināšanu saistītus grozījumus bankas statūtos, un apstiprinājusi  pamatkapitāla palielināšanas noteikumus. 

Saskaņā ar pieņemto lēmumu, Parex bankas pamatkapitāls tiks palielināts par 20 miljoniem latu, emitējot 20 miljonus parastās vārda akcijas ar balsstiesībām un nominālvērtību viena lata apmērā par akciju. 

Pamatkapitāla palielināšana ir veikta atbilstoši valsts atbalsta restrukturizācijas plānam un nodrošinās Parex bankas darbības stabilitātes un regulējošo prasību izpildi.  Līdzīgi kā pie iepriekšējās pamatkapitāla palielināšanas, arī šoreiz tiks izmantota  daļa no uzkrātajiem procentiem par bankā izvietoto valsts termiņnoguldījumu. Līdz ar to papildus finansējums  pamatkapitāla palielināšanai no valsts nav nepieciešams. Darījuma rezultātā nemainīsies arī Parex bankas kopējo saistību apjoms pret Latvijas valsti. Parakstīšanās uz jaunajām akcijām sākas šodien, 26. augustā, un turpināsies līdz 26.09.2011.

Uzziņai:

Par Parex banku:
Kopš 2010. gada 1. augusta, kad Parex banka uzsāka savu  darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus kā kontu apkalpšanu, noguldījumu pieņemšanu un citus, Parex bankas  galvenais mērķis ir valsts  ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā.
2011. gada maijā Parex banka sekmīgi īstenoja tās pirmo ļoti nozīmīgo uzdevumu, samaksājot valsts galvotā starptautiskā sindicētā kredīta pēdējo maksājumu 164 miljonu latu apmērā. Maksājums tika veikts no bankas pašas resursiem, tādējādi atslogojot no apjomīgajām saistībām valsts budžetu un nodokļu maksātājus.
Parex bankas lielākais akcionārs ir Latvijas valsts, ko pārstāv Privatizācijas aģentūra, un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB).
Lai uzzinātu par Parex banku vairāk, lūdzam apmeklēt uzņēmuma mājas lapu: www.parex.lv.


Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv
 

Pielikumi