Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” peļņa 2011. gada pirmajā pusgadā – 4,26 milj. latu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Finanšu pārskati
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-25 16:30:54
Versijas komentārs
Teksts

Šodien, 25. augustā akciju sabiedrības „Grindeks” „NASDAQ OMX Riga” iesniegtais 2011. gada pirmā pusgada finanšu pārskats liecina, ka koncerna neto peļņa atskaites periodā bija 4,26 milj. latu, kas, salīdzinot ar 2010. gada pirmajiem sešiem mēnešiem, palielinājusies par 0,16 milj. latu vai 3,9%. Savukārt koncerna apgrozījums 2011. gada pirmajā pusgadā bija 32,7 milj. latu, kas ir par 0,6 milj. latu vai par 1,9% vairāk kā 2010. gada pirmajā pusgadā.
Bruto peļņas rentabilitāte 2011. gada pirmajos sešos mēnešos bija 59,3%, savukārt tīrās peļņas rentabilitāte – 13%. Pārskata periodā Koncerna saražotā produkcija eksportēta uz 46 pasaules valstīm, kopumā par 31 milj. latu.
„Grindeks” gatavo zāļu pārdošanas apjoms 2011. gada pirmajā pusgadā bija 27,8 milj. latu un ir saglabājies iepriekšējā gada pirmā pusgada līmenī. Galvenie gatavo zāļu noieta tirgi ir Krievija, pārējās NVS valstis, Gruzija un Baltijas valstis. „Grindeks” pieprasītākie medikamenti ir oriģinālprodukts Mildronāts®, ziedes Capsicam® un Viprosal B®.

2011. gada pirmajos sešos mēnešos aktīvo farmaceitisko vielu pārdošanas apjoms sasniedza 4,9 milj. latu, kas ir par 0,7 milj. latu vai 16,7% vairāk kā 2010. gada pirmajā pusgadā. Galvenie „Grindeks” aktīvo farmaceitisko vielu eksporta tirgi ir Vācija, Nīderlande, Japāna un ASV. „Grindeks” pieprasītākās aktīvās farmaceitiskās vielas ir UDHS (ursodeoksiholskābe) un oksitocīns.

Pieprasījums pēc pašu resursiem izstrādātās aktīvās farmaceitiskās vielas zopiklons un no tās ražotās gatavo zāļu formas – miega līdzekļa Somnols® apliecina „Grindeks” kompetenci vertikāli integrētos farmācijas risinājumos.

2011. gada jūnijā tika noslēgts nozīmīgs investīciju projekts un atklāta „Grindeks” UDHS aktīvās farmaceitiskās vielas ražotne, kuras būvniecība tika uzsākta 2009. gada vidū. Ražotnes būvniecībā tika ieguldīti 6,34 milj. latu, no kuriem 2,8 milj. latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums. Plānots, ka jaunizveidotā UDHS ražotne būtiski kāpinās „Grindeks” apgrozījumu. Kad UDHS ražotne strādās ar pilnu jaudu, UDHS apgrozījums pieaugs līdz 7 milj. latu gadā. Savukārt, pēc gatavās zāļu formas izstrādes un reģistrācijas tuvāko 2 – 3 gadu laikā apgrozījums varētu pieaugt vēl par 7 milj. latu gadā.
„Grindeks” ir uzsācis etanolu saturošu gēlu un ziežu ražošanas iecirkņa izveidi rūpnīcas teritorijā Rīgā, Krustpils ielā 53. Kopējais plānoto investīciju apjoms ir 1,28 milj. latu. Pateicoties jaunajam ražošanas iecirknim, tiks paplašināts uzņēmuma produktu klāsts ar etanolu saturošiem gēliem un ziedēm. Iecirkņa izveidei tiks iegādātas nepieciešamās kausēšanas, ražošanas, iepakošanas un kartonēšanas iekārtas, un tas spēs nodrošināt ražošanas apjomu līdz 20 milj. iepakojumu (tūbu) gadā.


AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Nozīmīgākais „Grindeks” notikums pirmajā pusgadā bija jaunās UDHS ražotnes atklāšana. Šis sasniegums diversificē „Grindeks” biznesa darbību un paplašina uzņēmuma produktu portfeli līdz šim uzņēmumam pilnīgi jaunā medikamentu terapeitiskajā grupā – gastroenteroloģiskās slimības. Projekts apliecina uzņēmuma augsto kompetenci un palielina konkurētspēju starptautiskajā arēnā. Spraigā konkurence farmācijas tirgū ir dzinulis ilgtspējīgu risinājumu īstenošanai un biznesa rezultātu sekmēšanai.”

 


Par „Grindeks”


„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs.

„Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma produktu klāstu veido veiksmīgs oriģinālproduktu un patentbrīvo zāļu apvienojums – tajā ietilpst oriģinālprodukti Mildronāts® un Ftorafur®, kā arī vairāk kā 100 efektīvu un drošu patentbrīvo medikamentu formu. Šobrīd „Grindeks” ražo 16 aktīvās farmaceitiskās vielas.

Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. 2010. gadā „Grindeks”, saņemot augstāko Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras balvu, tika atzīts par eksportspējīgāko uzņēmumu Latvijā.

Lai palielinātu ražošanas jaudas un uzlabotu infrastruktūru, uzņēmums pēdējo gadu laikā ir realizējis virkni vērienīgu investīciju projektu, piecu gadu laikā investējot attīstībā 32,7 milj. latu.

AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā. AS „Grindeks” lielākie akcionāri ir Kirovs Lipmans – 33,29%, Anna Lipmane – 16,69%, „Skandinaviska Enskilda Banken” – 12,42%, „AB.LV Private Equity fund 2010” – 11,38%, „Swedbank” AS Clients Account – 6,87%.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 

 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi
Grindeks_fin_parsk_2011_Q2_nerevidets_latv.pdf (159.16 kB)