Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Olainfarm” uzvar strīdā par preču zīmi „MIDOLAT/МИДОЛАТ”
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-19 18:25:17
Versijas komentārs
Teksts

 

Olaine, 2011.gada 19.augusts
 
„Olainfarm” uzvar strīdā par preču zīmi „MIDOLAT/МИДОЛАТ”
 
Rīgas apgabaltiesa šodien noraidīja AS "Grindeks" iesniegto prasību strīdā par medikamenta „MIDOLAT/МИДОЛАТ” preču zīmes reģistrācijas atcelšanu. Līdz ar to Latvijā AS “Olainfarm” var izmantot nosaukumu „MIDOLAT/МИДОЛАТ”.
 
2010.gada 20.jūlijā „Grindeks” cēla tiesā prasību atzīt par spēkā neesošu preču zīmes MIDOLAT/МИДОЛАТ (kirilicā) reģistrāciju, pārtraukt un aizliegt izmantot „Olainfarm” vārdiskos apzīmējumus MIDOLAT/МИДОЛАТ, atsaukt un pilnībā izņemt no tirdzniecības, iznīcināt visas zāles, kas marķētas ar vārdiskajiem apzīmējumiem MIDOLAT/МИДОЛАТ. „Olainfarm” tika vainots negodprātīgā rīcībā, lai patērētājiem radītu asociāciju ar „Grindeks” piederošajām preču zīmēm. Papildus tam 2011.gada 14.martā tika iesniegts lūgums piedzīt no „Olainfarm” nodarītā kaitējuma kompensāciju.
 
2011.gada 19.augustā Rīgas apgabaltiesa visas šīs prasības atzina par nepamatotām un noraidīja. Latvija ir nu jau otrā valsts, kurā “Grindeks” izmisīgais mēģinājums kavēt “Olainfarm” ražotā meldonija nonākšanu tirgū ir cietis sakāvi. Lai gan tam “Grindeks” interesēs izdevās nedaudz aizkavēt “Olainfarm” medikamenta nonākšanu tirgū, galvenie cietēji, diemžēl, ir pacienti. Tuvākajā laikā līdzīgas prasības izskatīšana pret Krievijas patentu valdi ir plānota arī Maskavas arbitrāžas tiesā. 
 
Tiesas procesa laikā „Olainfarm” iesniedza pretprasību par preču zīmes “Mildronāts” reģistrācijas atzīšanu par spēkā neesošu. “Olainfarm” pretprasība ir pamatota ar to, ka vārds „mildronāts” vēsturiski ticis lietots un arī šodien tiek lietots ikdienas valodā kā konkrēta medikamenta (zāļu) nosaukums, tādēļ nevar tikt izmantots kā preču zīme. Neskatoties uz to, ka "Olainfarm" iesniegto pretprasību Rīgas apgabaltiesa ir noraidījusi pierādījumu trūkuma dēļ, “Olainfarm” uzskata savas pozīcijas par pietiekami pārliecinošām lai apstrīdētu Rīgas apgabaltiesas spriedumu Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātā.
 
Uzsākt tiesvedību nebija “Olainfarm” lēmums un visa procesa laikā esam veikuši darbības lai izbeigtu konflikta tālāku attīstību, izteikuši gatavību pārrunām un konflikta risināšanai ārpus tiesas.
 
„Esmu ļoti gandarīts par taisnīgu tiesas lēmumu, „Olainfarm” vienmēr ir strādājis godprātīgi, cienot sevi, savus partnerus un konkurentus. Par savu galveno uzdevumu uzskatām jaunu un efektīvu produktu radīšanu, tāpēc, neskatoties uz mums labvēlīgo tiesas lēmumu un labajām izredzēm turpmākajās tiesu sēdēs, mēs labprāt šādas situācijas risinātu bez liekas laika notriekšanas tiesās,” atzina V. Maligins “Olainfarm” valdes priekšsēdētājs.
 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar gandrīz 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.
 
Papildu informācija:
Salvis Lapiņš
AS „Olainfarm“ valdes loceklis
mob. tālr. +37126448873
 
Pielikumi