Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas kuģniecības floti papildina tankkuģis „Zemgale”
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-08-01 09:23:13
Versijas komentārs
Teksts

Trešdien, 27. jūlijā, a/s „Latvijas kuģniecība” (LK) Korejas kuģubūves rūpnīcā „Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd.” saņēma jaunu tankkuģi „Zemgale”, tādejādi sekmīgi noslēdzot tankkuģu flotes atjaunošanas programmas pirmo fāzi. LK sešu gadu laikā ir spējusi samazināt flotes vidējo vecumu no 17,5 gadiem līdz vidēji 5 gadiem šobrīd, kas ir priekšnoteikums konkurētspējai globālajā tirgū.
”Zemgale” ir otrais šovasar saņemtais jaunais tankkuģis LK flotē. Jaunā tankkuģa kravnesība ir 52 000 tonnas, tas ir paredzēts drošai naftas un ķīmisko kravu pārvadāšanai visās pasaules jūrās un okeānos, tai skaitā arī aizsalstošās ūdens tilpnēs.
„Kuģošana ir būtiska daļa no Latvijas vēsturiskā mantojuma, daļa no nacionālās pašapziņas. Tāpēc jūtamies īpaši gandarīti, ka Latvijas kuģniecības flote atkaļ kļūst konkurētspējīga pasaulē,” uzsver LK valdes priekšsēdētājs Pols Tomass (Paul Thomas).
Jaunais tankeris tāpat kā tā mēnesi vecākais radinieks „Latgale” ir nodēvēts Latvijas novadu vārdā. Latvijas apdzīvoto vietu un reģionu vārdu došana kuģiem ir jau sena Latvijas kuģniecības tradīcija. Tāpat LK flotē ir tankeri ar vārdiem Kuldīga, Jūrkalne, Ainaži, Salacgrīva, Kolka un citi.
Tankkuģu flotes atjaunošanas programma paredz veidot jaunāku un ekonomiski izdevīgāku floti. Vienlaikus uzmanība tiek pievērsta vides aizsardzības standartu uzlabošanai, paaugstinot energoresursu izmantošanas efektivitāti un mazinot kuģu ietekmes risku uz apkārtējo vidi.
Šobrīd LK pieder 20 mūsdienu prasībām atbilstoši, moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk nekā tūkstotim profesionālu un augsti kvalificētu jūrnieku no Latvijas. Kopumā uzņēmuma komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 22 tankkuģi, jo LK ekspluatē arī divus citiem īpašniekiem piederošus kuģus. LK flotes kopējā kravnesība ir gandrīz viens miljons tonnu.
Video par jauno tankkuģi ir pieejams šeit: http://www.youtube.com/watch?v=_nKt8qRBADI

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne
Preses sekretāre
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 25959447
E-pasts: elina.dobulane@lscgroup.lv
 

Pielikumi