Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Pirmajā pusgadā VNT pārkrauj par 24% vairāk
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-07-14 13:52:13
Versijas komentārs
Teksts

Ventspils nafta termināls (VNT) šā gada pirmajā pusgadā pārkrāva gandrīz sešus miljonus tonnas naftas produktu, kas ir par 24% jeb 1,2 miljoniem tonnu vairāk nekā 2010. gada atbilstošā periodā. Jūnijā tika pārkrautas 852 400 tonnas, kas ir par 48 tūkstošiem tonnu vairāk nekā 2010. gada jūnijā.

 

Pārsniedzot 50% no kopējā apjoma, pirmajā pusgadā lielāko īpatsvaru pārkrauto produktu apjomā veidoja pa cauruļvadu saņemtā dīzeļdegviela, ko VNT šajā laika periodā pārkrāva nedaudz vairāk par 3 miljoniem tonnu. Nākamo lielāko pārkrauto produktu apjomu veidoja pārkrautā dīzeļdegviela pa dzelzceļu 1,9 miljonu tonnu apmērā, kas veido vairāk nekā vienu trešo daļu no kopapjoma.

 

Šā gada otrajā ceturksnī tika pārkrauts par 62 000 tonnu vairāk nekā pirmajā ceturksnī .

 

VNT kapitāldaļas 51% apjomā pieder vienam no lielākajiem Baltijas valstu holdingiem – publiskajai akciju sabiedrībai Ventspils nafta, bet 49% kapitāldaļu ir Eurotank Holding Sarl īpašums, kas ietilpst starptautiskajā termināļu uzņēmumā VTTI.

 

VNT nodrošina tranzīta pakalpojumus - naftas un dīzeļdegvielas pieņemšanu no cauruļvadiem, dīzeļdegvielas, autobenzīna un citu naftas produktu kravu pieņemšanu no dzelzceļa un no jūras, to uzglabāšanu un pārkraušanu. VNT ir lielākais terminālu uzņēmums reģionā ar 1,2 miljonu kubikmetru naftas un naftas produktu rezervuāru.

         AS Ventspils nafta
         E-pasts: riga@vnafta.lv
         Tālr.: 67715910
 

Pielikumi