Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” UDHS ražotne kāpinās apgrozījumu
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-06-17 08:48:53
Versijas komentārs
Teksts

 

AS „Grindeks” informē, ka jaunizveidotā aktīvās farmaceitiskās vielas UDHS ražotne kāpinās apgrozījumu. Kad UDHS ražotne strādās ar pilnu jaudu, UDHS apgrozījums pieaugs līdz 10 miljoniem eiro gadā. Savukārt pēc gatavās zāļu formas izstrādes un reģistrācijas tuvāko 2 – 3 gadu laikā apgrozījums varētu pieaugt vēl par 10 miljoniem eiro gadā. 
 
Jau ziņots, ka 16. jūnijā, Rīgā, Krustpils ielā 53, AS „Grindeks” svinīgi atklāja UDHS ražotni, kas ir viens no uzņēmuma vērienīgākajiem investīciju projektiem. UDHS ražotnes būvniecība tika uzsākta 2009. gadā, pēc tam, kad tika noslēgts vairākpakāpju, ilgtermiņa sadarbības līgums ar Vācijas farmācijas uzņēmumu „Marenis Pharma" par regulārām UDHS piegādēm. Ražotnes būvniecībā tika ieguldīti 6,34 milj. latu, no kuriem 2,8 milj. latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums.
 
 
Par „Grindeks”
 
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
 
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.
 
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
 
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 
 
Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv

 

 

Projektu „Ursodeoksiholskābes ražotnes ar nepieciešamo infrastruktūru izveide”
līdzfinansē Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Pielikumi