Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Grindeks” atklāj aktīvās farmaceitiskās vielas UDHS ražotni
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-06-16 11:45:29
Versijas komentārs
Teksts

 

Šodien, 16. jūnijā, Rīgā, Krustpils ielā 53, AS „Grindeks svinīgi atklāja aktīvās farmaceitiskās vielas UDHS ražotni, kas ir viens no uzņēmuma vērienīgākajiem investīciju projektiem. UDHS ražotnes būvniecība tika uzsākta 2009. gadā, pēc tam, kad tika noslēgts vairākpakāpju, ilgtermiņa sadarbības līgums ar Vācijas farmācijas uzņēmumu „Marenis Pharma” par regulārām UDHS piegādēm. Ražotnes būvniecībā tika ieguldīti 6,34 milj. latu, no kuriem 2,8 milj. latu ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums.
 
Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana ir viens no „Grindeks” biznesa virzieniem, kuru pēdējo gadu laikā esam mērķtiecīgi attīstījuši. 6,34 miljonu latu investīcijas jaunā ražotnē ir nozīmīgs ieguldījums ne tikai uzņēmuma attīstībā, bet arī Latvijas ekonomikā. Ticu un saskatu, ka Latvijas valsts augšupeja sasniedzama tieši ar rūpniecisku ražošanu un eksportu. Jaunā ražotne ir skaidrs apliecinājums, ka Latvijas uzņēmumi ir konkurētspējīgi starptautiskā arēnā.”
 
Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „„Grindeks” ilgtspējīga nākotne ir vislielākā mērā saistīta ar akcionāru ieinteresētību investēt uzņēmumā – noticēt idejai, uzdrošināties un virzīties uz mērķi. Šāda mēroga projekts ir gan nopietna uzdrīkstēšanās, gan starptautiska atzinība, tāpēc vēlos izteikt lielu paldies mūsu akcionāriem par gatavību uzņemties risku, Vācijas sadarbības partnerim „Marenis Pharma” par uzticēšanos, kā arī izteikt atzinību „Grindeks” komandai, kura ir vēlreiz parādījusi savu profesionālo kompetenci!”
 
Ražotnes atklāšanā „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans apliecināja, ka sadarbība starp „Grindeks” un Latvijas valsts institūcijām veidojas aizvien sekmīgāk un vienlaikus aicināja valsts varas pārstāvjus atbalstīt vietējos ražotājus.
 
„Grindeks” UDHS ražotnes atklāšanā piedalījās Latvijas Republikas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis: „Pēdējo pāris gadu laikā esam pārliecinājušies, ka tieši eksportējošie uzņēmumi ir palīdzējuši pārvarēt ekonomikas grūtības un atjaunot izaugsmi. Tagad, kad Latvija ir pārsniegusi pirmskrīzes eksporta apjomus, ir ļoti svarīgi spēt atrast jaunus produktus un nišas, jaunus tirgus un virzienus, lai turpinātu eksporta izaugsmi. Jaunās „Grindeks” ražotnes izveidošana ir solis pareizajā virzienā, un, piesaistot ES fondu finansējumu Augstas pievienotās vērtības investīciju programmā 2,8 miljonu latu apmērā, uzņēmumam izdosies ielauzties jaunos tirgos un būtiski kāpināt eksporta potenciālu”.
 
UDHS izstrādes un ražošanas process ir sarežģīts un laikietilpīgs, jo tas ir saistīts ar vielas attīrīšanu, hidrēšanu, aizvietošanu, kristalizēšanu u.c. ķīmiskām pārvērtībām. Ražošanas procesi jaunajā ražotnē ir organizēti atbilstoši Labas ražošanas prakses un ISO kvalitātes standartu prasībām, kas kopumā garantē saražotās aktīvās farmaceitiskās vielas drošumu un kvalitāti.Jaunajā ražotnē ir uzstādīta moderna automātiskā vadības sistēma, kas kontrolē mikroklimatu telpās, inženiertehnisko sistēmu darbību, kā arī regulē ražošanas tehnoloģiskos procesus. Tā ievērojami ekonomē energoresursus. Savukārt ērtu, drošu, efektīvu un videidraudzīgu ražošanu nodrošina modernās un jaudīgās tehnoloģiskās iekārtas. UDHS ražotnes kopējā platība ir 2300 kvadrātmetri. Jaunajā ražotnē ir izveidotas 35 jaunas darbavietas.
 
UDHS aktīvās farmaceitiskās vielas pasaules tirgus pakāpeniski pieaug un šobrīd veido aptuveni 400t aktīvās farmaceitiskās vielas gadā. Šobrīd pasaulē ir zināmi pieci aktīvās vielas ražotāji, un 2014. gadā „Grindeks” plāno iekarot aptuveni 15% no UDHS aktīvās farmaceitiskās vielas pasaules tirgus. Kā vienu no stratēģiskajām prioritātēm „Grindeks” ir definējis vertikāli integrētus risinājumus – pašu resursiem izstrādāt un saražot aktīvo farmaceitisko vielu, no kuras pēc tam ražot un pārdot gatavās zāles. Nākamais attīstības solis UDHS projektā ir gatavo zāļu formas izstrāde un ieviešana tuvāko divu gadu laikā.
 
 
Par „Grindeks”
 
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
 
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.
 
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
 
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 
 
Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 
Projektu „Ursodeoksiholskābes ražotnes ar nepieciešamo infrastruktūru izveide”
līdzfinansē Eiropas Savienības Eiropas Reģionālās attīstības fonds
Pielikumi
UDHS_faktu_lapa.pdf (36.31 kB)