Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
XXIII Ziemeļvalstu-Baltijas kardioloģijas kongresā notiks „Grindeks” simpozijs
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-06-15 08:40:53
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka 16.-18. jūnijā Rīgā, „Radisson Blu hotel” notiks XXIII Ziemeļvalstu–Baltijas kardioloģijas kongress, kas ir viens no vērienīgākajiem kardioloģijas medicīnas nozares notikumiem Latvijā, kurā pulcēsies vairāk kā 800 kardiologi no aptuveni 30 pasaules valstīm. Vietējais zāļu ražotājs „Grindeks” ir kļuvis par sudraba sponsoru un kongresa ietvaros organizēs simpoziju „Enerģētiskā metabolisma korektora loma konorārās sirds slimības ārstēšanā”. Simpozijā ar zinātniskajiem lasījumiem uzstāsies prof. Andrejs Ērglis, LZA akadēmiķis, prof. Ivars Kalviņš un dr. med. Vilnis Dzērve.

Pēc LU Kardioloģijas zinātniskā institūta un Latvijas Inovatīvās medicīnas fonda veiktā pētījuma datiem par Latvijas iedzīvotāju sirds veselības stāvokli, mirstība no sirds un asinsvadu jeb koronārās slimības Latvijā joprojām ir virs 53% no visiem nāves gadījumiem. Līdzīga aina ir arī citās Baltijas, kā arī NVS valstīs. Tā, piemēram, Lietuvā mirstība no sirds slimībām ir tādā pašā līmenī kā Latvijā, bet Krievijā – pārsniedz 57%.
 
Sirds un asinsvadu slimību galvenais cēlonis ir holesterīna izgulsnēšanās sirds vainagartēriju sieniņās, kā rezultātā asinsvadi kļūst neelastīgi, samazinās to diametrs, sirds apgāde ar asinīm ir apgrūtināta un līdz ar to samazinās sirds apgāde ar skābekli. Tiek traucēta visa organisma asins cirkulācija, jo izmaiņas skar ne tikai sirds, bet arī citus asinsvadus. Koronārā sirds slimība var izpausties kā stenokardija, miokarda infarkts, pēkšņa nāve, aritmija.
 
Tāpēc sirds slimību profilaksei un ārstēšanai ir ļoti liela nozīme katra cilvēka dzīves kvalitātes saglabāšanā un uzlabošanā. Savukārt, enerģētiskā metabolisma korektoriem jeb metaboliskas iedarbības medikamentiem piemīt augsta efektivitāte koronārās sirds slimības ārstēšanā, jo to pamatā ir pozitīva ietekme uz organisma enerģētisko vielmaiņu, kas atjauno skābekļa piegādes un patēriņa procesu līdzsvaru.
 
 
Par „Grindeks”
 
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās. Uzņēmuma medikamentu klāstā ir divi oriģinālie produkti – kardioloģiskais medikaments Mildronāts® un pretvēža preparāts Ftorafur®.
 
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.
 
Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 
 
Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
Pielikumi