Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” vitamīni atgriežas LMA studentu izstrādātā iepakojumā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-06-10 08:36:40
Versijas komentārs
Teksts

AS „Grindeks” informē, ka, sākot ar šo rudeni, Latvijas aptiekās atkal tiks piedāvāti uzņēmumā ražoti vitamīni. Vitamīnu sērijā Gritamin® būs seši produkti – pieaugušajiem, sievietēm, vīriešiem, bērniem, B komplekss un C vitamīns. Gritamin® iepakojuma dizains ir tapis sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina katedru.


AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Mūsu produktu klāsts ar katru gadu tiek pilnveidots, ik gadu ieviešot vismaz četrus jaunus produktus. Savulaik vitamīni bija „Grindeks” pieprasītāko produktu vidū, un līdz pat šodienai uzņēmums saņem daudz telefona zvanu un vēstuļu ar jautājumiem par vitamīniem. Veicot pamatīgu tirgus analīzi un uzklausot iedzīvotāju vēlmes, esam izstrādājuši jaunu vitamīnu sēriju, kas sastāva ziņā būs piemērots imunitātes stiprināšanai tieši mūsu klimatiskajos apstākļos.”


Sākot ar šo rudeni, pakāpeniski pārdošanā aptiekās nonāks visi seši Gritamin® vitamīnu sērijas produkti. Lai radītu oriģinālu un konkurētspējīgu iepakojumu jaunajai vitamīnu sērijai, dizains tika izstrādāts sadarbībā ar LMA Dizaina nodaļas Funkcionālā dizaina katedras maģistrantūras 1. kursu. Izstrāde tika iekļauta maģistru pirmā kursa studiju mācību procesā. Projekta gaitā studenti tuvāk iepazinās ar uzņēmumu „Grindeks” gan tiekoties ar speciālistiem, gan klātienē redzot zāļu ražošanas procesus.


AS „Grindeks” valdes priekšsēdētājs Jānis Romanovskis: „Sadarbojoties ar LMA Funkcionālā dizaina katedru, vēlējāmies veicināt Latvijas jauno mākslinieku vēlmi pievērsties praktiskiem, ikdienā lietojamiem dizaina risinājumiem. LMA studentu izstrādātie iepakojuma dizaina varianti pārsteidza mūs ar radošumu, oriģinalitāti un piemērotību farmācijas nozares specifikai. Raugoties uz lielisko rezultātu, varu apgalvot, ka šajā projektā mums izdevās satuvināt tik atšķirīgas nozares kā farmāciju un mākslu. Jaunais Gritamin® iepakojums ir mūsdienīgs, oriģināls, pamanāms, kā arī nes skaidru vēstījumu.”


LMA Dizaina nodaļas vadītājs prof. Holgers Elers: „Sadarbība studiju procesa ietvaros, kas norisinājās starp LMA Dizaina nodaļu un uzņēmumu „Grindeks”, no studentu skatu punkta bija reāla situācija, kurā dizainers sastrādājas ar pasūtītāju. Darbs viennozīmīgi bija straujš un dinamisks gan procesa, gan ideju ģenerēšanas ziņā. Patīkami pārsteidza „Grindeks” izstrādātais un detalizētais darba uzdevums, kas bija par pamatu veiksmīga un kvalitatīva rezultāta sasniegšanai. Nav daudz uzņēmumu, kas tik skaidri spēj formulēt dizaina nepieciešamību sava produkta kvalitātes vairošanai.”


Šobrīd notiek Latvijas Mākslas akadēmijas „Dizaina Diplomandu Dienas 2011”, kuru ietvaros 2011. gada 10. jūnijā pulksten 10.00, LMA telpās notiks prezentācija par šo kopprojektu – „Dizaina labā prakse uzņēmumos”.
 

 

Par „Grindeks”

„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.

„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz 50 valstīm un veido 95% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.

Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv
Sekojiet uzņēmuma informācijai:
Twitter.com/AS_Grindeks; Twitter.com/AO_Grindeks; Youtube.com/GrindeksLV; www.draugiem.lv/grindeks
 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: 67083370, 29256012
fakss: 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi