Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LK: VSAA apgalvojumi ir nepatiesi un bez pamata
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-05-02 17:31:32
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība “Latvijas kuģniecība” (LK) ir sašutusi par tās akcionāra Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) vārdā paustajiem apgalvojumiem un presē izplatīto informāciju. Pēc vairāku gadu nesaimnieciskas darbības, LK pašlaik tiek vadīta atbildīgi un atbilstoši tirgus situācijai, tādēļ LK kategoriski noliedz VSAA vārdā izteiktos pārmetumus.

LK informē, ka trīs ceturtdaļas esošo fraktu nomas līgumu ir noslēgti uzņēmuma iepriekšējās vadības darbības laikā. VSAA pārstāve uzņēmuma padomē šobrīd ir Olga Pētersone, kas šo amatu ieņēma arī iepriekšējās vadības laikā, kad tika slēgti fraktu nomas līgumi. Līdz ar to plašāka informācija par ekonomiskajiem apsvērumiem, slēdzot līgumus, ir pieejama O. Pētersonei.

Uzņēmuma akcionāri darbam LK valdē ir iecēluši pieredzējušus kuģniecības biznesa ekspertus. Valdes priekšsēdētājam Polam Tomasam (Paul Thomas) ir vairāk nekā divdesmit gadu pieredze kuģošanas nozarē, vadot Vitol grupas pasaules kuģošanas sektoru. Valdes loceklis Maikls Kings (Michael King) savā iepriekšējā profesionālajā karjerā ir vadījis operācijas ar 100 kuģiem, piecas reizes lielāku floti, kāda ir LK. Valdes loceklis Kristofers Kernons (Christopher Kernon) iepriekš ir strādājis tādos starptautiskās kuģošanas tirgos kā Singapūra, Austrālija un Jaunzēlande.

Uzņēmuma jaunā valde, pieņemot lēmumus par jaunu fraktu nomu, ņem vērā tirgus situāciju un atbilstošo cenu piedāvājumu, ievērojot visu akcionāru intereses. Vadības prioritāte ir reiz lepnā Latvijas uzņēmuma finansiālā atveseļošana un sagatavošana ilgtspējīgai nākotnei.

Par AS „Latvijas kuģniecība”:

AS „Latvijas kuģniecība” pieder 18 mūsdienu prasībām atbilstoši, moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk kā tūkstotim profesionālu un augsti kvalificētu jūrnieku no Latvijas. Kopumā uzņēmuma komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 21 tankkuģis, jo AS „Latvijas kuģniecība” ekspluatē arī trīs citiem kuģu īpašniekiem piederošus kuģus. LK flotes kopējā kravnesība ir gandrīz viens miljons DWT un flotes vidējais vecums nepārsniedz 5 gadus.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne
Preses sekretāre
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 25959447
E-pasts: elina.dobulane@lscgroup.lv

 

Pielikumi