Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Olainfarm” piegādās prettuberkulozes medikamentu Pasaules Veselības organizācijai
Emitents Olainfarm, AS (213800WCG52W62ENOP27)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-04-15 09:10:58
Versijas komentārs
Teksts

 

Olaine, 2011.gada 15.aprīlī
 
 “Olainfarm” piegādās prettuberkulozes medikamentu Pasaules Veselības organizācijai
 
Šī gada marta beigās AS „Olainfarm” kļuva par pirmo kompāniju bijušās PSRS teritorijā, kuras ražotais medikaments ir reģistrēts Pasaules Veselības organizācijas (PVO) kvalificēto medikamentu sarakstā. AS “Olainfarm” prettuberkulozes līdzeklis “PASS nātrija sāls” ir iekļauts PVO programmās valstīm ar tuberkulozes problēmām. Līdz ar to uzņēmums šo medikamentu PVO programmas ietvaros var pārdot bez papildu reģistrācijas konkrētās valstīs. AS “Olainfarm” PVO programmas ietvaros jau ir saņēmusi pirmo “PASS nātrija sāls” pasūtījumu par summu 1,4 miljoni ASV dolāru.
 
“Dalība PVO programmā ir visaugstākais novērtējums “Olainfarm” ražotā medikamenta kvalitātei. Tā paver jaunus šī prettuberkulozes līdzekļa noieta tirgus. Esam gandarīti, ka gandrīz četrus gadus ilgušais “Olainfarm” ražošanas kvalitātes izvērtēšanas process ir noslēdzies rezultatīvi, apliecinot, ka mēs esam līdzvērtīgi tādiem pasaules farmācijas gigantiem kā “GlaxoSmithKline”, “Roche” un “Pfizer”,” piebilst Valērijs Maligins, AS “Olainfarm” valdes piekšsēdētājs.
 
AS “Olainfarm” uzsāka „PASS nātrija sāls“ ražošanu 2001.gadā. Kopš tā laika uzņēmums piegādā medikamentu valsts iepirkumiem specializētajiem klīniskajiem centriem Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Ukrainā un Baltkrievijā. 2007.gadā AS „Olainfarm” konkursa kārtībā ieguva tiesības piegādāt šo medikamentu Kazahstānas valsts rezervēm. Iepirkuma summa bija 974 000 latu (1,38 miljoni eiro).
 
AS “Olainfarm” ir vienīgais „PASS nātrija sāls“ ražotājs Eiropā, kas piedāvā medikamentu lietošanai ērtā formā kā pulveri iekšķīgai lietošanai. “PASS nātrija sāls“ (para-aminosalicilskābe) irpretuberkulozes līdzeklis ar bakteriostatisku iedarbību pret tuberkulozes mikobaktērijām. To kombinācijā ar citiem prettuberkulozes preparātiem lieto dažādas formas un lokalizācijas tuberkulozes ārstēšanai gadījumos, kad tradiconālie ārstniecības līdzekļi ir neefektīvi.
 
PVO kvalificēto medikamentu sarakstā reģistrētas kompānijas no ASV, Apvienotās Karalistes, Austrālijas, Latvijas, Beļģijas, Dienvidāfrikas, Francijas, Itālijas, Indijas, Kanādas, Ķīnas, Nīderlandes, Spānijas, Šveices, Ungārijas, Vācijas un citām valstīm. Plašāka informācija par PVO programmām pieejama: http://apps.who.int/prequal/default.htm.
 

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar gandrīz 40 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijaiun visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 30 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.
 
Papildu informācija:
Salvis Lapiņš
AS „Olainfarm“ valdes loceklis
mob. tālr. +37126448873
Pielikumi