Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Latvijas Jūras spēku patruļkuģiem.
Emitents Rīgas kuģu būvētava, AS (48510000DWP0BMQCTM64)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-03-31 16:33:59
Versijas komentārs
Teksts

2011. gada aprīļa sākumā A/S „Rīgas kuģu būvētava” pieņems no Vācijas apakšuzņēmēja "Abeking&Rasmussen" pirmo no pieciem jaunajiem Latvijas Jūras spēku patruļkuģiem.  

 

Krasta apsardzes SWATH (Small Water Area Twin Hull) tipa patruļkuģis „Skrunda” (kā prototips) tika projektēts un uzbūvēts pamatojoties uz 2007.gada  21.decembra līgumu, kas tika  noslēgts ar LR Aizsardzības ministriju.

Aprīļa sākumā notiks kuģis " Skrunda" būs Latvijā un tiks sagatavots nodošanai Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. 

 

A/S „Rīgas kuģu būvētava” turpina pirmā patstāvīgi būvējamā SWATH tipa patruļkuģa „Viesīte” montāžu. Kuģa nodošana saskaņā ar līgumu paredzēta 2012. gada augustā. Šobrīd ir pabeigta „Viesītes” korpusa būve un turpinās aprīkojuma uzstādīšana.

 

 

Par publikāciju portālā „Delfi” (Pirmais jaunais NBS patruļkuģis gatavs ceļam uz Rīgu) 31. marts 2011 12:09

A/S „Rīgas kuģu būvētava” informē, ka no minētā raksta nav saprotams, ko autors domāja norādot, ka „plānoto kuģu būves izmaksas sākotnēji tika lēstas līdz 15 miljoniem eiro (9,9 miljoniem latu) trīs līdz četru gadu laikā” un šis apgalvojums netiek komentēts.

Kuģu būves kontrakta sākotnēja summa ir 38 miljonu latu apmērā. Apmērām pusi no minētās summas uzņēmums saņēma avansā. Saņemtie līdzekļi izmantoti projektēšanas darbiem, izejvielu, kuģa aprīkojuma iepirkšanai, norēķiniem ar apakšuzņēmēju un ražošanas iecirkņa modernizācijai.

Pielikumi