Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS Parex banka 2010. gada finanšu pārskatu iesniegšanu
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-02-28 16:37:34
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība Parex banka 2010. gada nerevidētos finanšu pārskatus  objektīvu iemeslu dēļ oficiālajai obligātās informācijas centralizētajai glabāšanas sistēmai un a/s NASDAQ OMX Riga plāno iesniegt laikā no 28. līdz 31. martam, nevis februāra beigās, kā uzņēmums informēja iepriekš. 
Ņemot vērā sarežģīto Parex bankas restrukturizācijas procesu un tā atspoguļojuma komplicētību  finanšu pārskatos, ir nepieciešams  papildus laiks, lai  banka spētu nodrošināt skaidras  un patiesas finanšu informācijas sagatavošanu atbilstoši Starptautiskajiem finanšu  pārskatu sagatavošanas standartiem visu akcionāru interesēs.
Vienlaicīgi  publicētie Parex bankas 9 mēnešu rezultāti un bankas regulārās finanšu atskaites liecina, ka Parex bankas 2010. gada saimnieciskās darbības rezultāti kopumā atbilst prognozētajam un ir saskaņā ar Ministru kabineta un Eiropas Komisijas apstiprināto bankas restrukturizācijas plānu. Saistībā ar Parex bankas darbības specifiku, peļņa no bankas saimnieciskās darbības objektīvi netiek paredzēta, tādējādi Parex bankas  darbības rezultātu vērtējumā  nozīmīgākais faktors ir un būs atgūtais naudas līdzekļu apjoms. Vienlaicīgi banka pieliek visas pūles maksimālai zaudējumu ierobežošanai, turpinot īstenot pārdomātu un piesardzīgu operatīvo un finanšu darbību, kā arī veicot visu izmaksu skrupulozu izvērtēšanu un efektīvu iekšējo un ārējo resursu izmantošanu.

Uzziņai:

Kopš 2010. gada 1. augusta, kad Parex banka uzsāka savu  darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus kā, piemēram, kontu un depozītu apkalpošanu, kredītu izsniegšanu un  citus, Parex bankas  galvenais mērķis ir valsts  ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā. Izvirzītā uzdevuma īstenošanai banka savu  darbību koncentrē uz efektīvu kredītu restrukturizāciju, parādu piedziņu, kā arī pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanu.   

Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv

Pielikumi