Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par AS "Latvijas kuģniecība" ārkārtas akcionāru sapulces norisi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Informācija par akcionāru sapulcēm
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-01-28 14:09:55
Versijas komentārs
Teksts

Publiskās akciju sabiedrības Latvijas kuģniecība (LK) ārkārtas akcionāru sapulce piektdien, 2011. gada 28. janvārī, atbilstoši likumam ir izskatījusi iepriekš izsludinātajā sapulces darba kārtībā iekļautos jautājumus: 2009. gada pārskatu apstiprināšana, 2009. gada peļņas izlietošana un padomes vēlēšanas, kā arī atbilstoši Komerclikuma noteikumiem papildus lēmusi par prasību celšanu pret bijušo LK vadību.

Akcionāri noraidīja sagatavoto lēmumprojektu par 2009. gada pārskata apstiprināšanas atlikšanu līdz kārtējai akcionāru sapulcei. Ārkārtas akcionāru sapulce apstiprināja gan LK 2009. gada pārskatu, gan LK konsolidēto 2009. gada pārskatu.

Akcionāri noraidīja lēmumprojektu atlikt jautājuma izskatīšanu par 2009. gada peļņas izlietošanu. Akcionāri lēma par LK zaudējumu 17 594 295 latu apmērā (25 034 426 eiro) segšanu no nākamo periodu peļņas.

Ar 2011. gada 28. janvāri no LK padomes locekļu amatiem tika atcelti: Saimons Bodijs (Simon Boddy), Mihails Dvoraks (Mikhail Dvorak), Kristofs Teofanis Matsakos (Christophe Theophanis Matsacos), Rubils Jilmazs (Rubil Yilmaz), Vladimirs Egers (Vladimir Egger), Džaveds Ahmeds (Javed Ahmed), Marks Morels Vērs (Mark Morrel Ware).

Ar 2011. gada 28. janvāri LK padomē tika ievēlēti: Saimons Bodijs (Simon Boddy), Mihails Dvoraks (Mikhail Dvorak), Kristofs Teofanis Matsakos (Christophe Theophanis Matsacos), Rubils Jilmazs (Rubil Yilmaz), Vladimirs Egers (Vladimir Egger), Džaveds Ahmeds (Javed Ahmed), Marks Morels Vērs (Mark Morrel Ware), Olga Pētersone, Oļegs Stepanovs, Mārtiņš Kvēps, Sergejs Šutovs (Serguei Choutov),.

Akcionāru sapulce nolēma uzdot Saimonam Bodijam sasaukt LK jaunievēlētās padomes pirmo sēdi, paziņot padomes locekļiem par padomes sēdes norises laiku un vietu, noteikt LK jaunievēlētās padomes pirmās sēdes darba kārtību, kā arī veikt citas nepieciešamās darbības, kas saistītas ar LK jaunievēlētās padomes pirmās sēdes sasaukšanu un noturēšanu.

Ārkārtas akcionāru sapulce padomes atlīdzības fondu noteica 0 latu apmērā gadā (0 eiro).

Akcionāri arī izlēma celt prasību pret LK bijušajiem valdes locekļiem Imantu Sarmuli, Andri Linužu, Raivi Veckāganu un Edvīnu Bērziņu par LK 2009. un 2010. gadā nodarīto zaudējumu atlīdzību, kā arī celt prasību pret LK padomes locekļiem Māri Gaili, Kārli Boldiševicu, Gunti Ločmeli, Uldi Pumpuru, Olgu Pētersoni, Vladimiru Solomatinu, Ansi Sormuli, Normundu Staņēviču, Andri Vilcmeieru, Svenu Zālīti, Miku Ekbaumu un Vladimiru Koškulu (Volodymyr Koshkul) par AS „Latvijas kuģniecība” 2009. un 2010. gadā nodarīto zaudējumu atlīdzību, kā arī par netaisnu iedzīvošanos.

Sapulcē piedalījās akcionāri, kas pārstāvēja 90.08% no balsstiesīgo akciju skaita.

Papildu informācija:
Elīna Dobulāne
Preses sekretāre
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 25959447
E-pasts: Elina.Dobulane@lscgroup.lv
 

Pielikumi