Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
„Grindeks” sekmīgi turpina Mildronāta® reģistrācijas procesu Ķīnā
Emitents Grindeks, AS (5299006DWR32NKWM1O86)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-01-27 10:03:56
Versijas komentārs
Teksts

Akciju sabiedrība „Grindeks” informē, ka sekmīgi turpina Mildronāta® reģistrācijas procesu Ķīnas Tautas Republikā.

Pagājušā nedēļā Ķīnā, Pekinā „Grindeks” vadības pārstāvji – padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans, Pētniecības un attīstības direktors Nilss Porītis, Zāļu reģistrācijas departamenta vadītāja Linda Litiņa tikās ar Ķīnas Pārtikas un Zāļu valsts aģentūras vadību, kā arī zāļu reģistrācijas un pētniecības speciālistiem. Vizītē piedalījās arī Latvijas Republikas vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Ingrīda Levrence un citi vēstniecības pārstāvji.

Tikšanās laikā tika runāts par Mildronāta® reģistrācijas gaitu, īpašu uzmanību veltot atskaitei par Mildronāta® farmakokinētikas pētījumu Ķīnā.

AS „Grindeks” padomes priekšsēdētājs Kirovs Lipmans: „Mildronāts® ir „Grindeks” oriģinālprodukts, ar kuru mēs mērķtiecīgi grasāmies ieiet daudzsološajā Ķīnas tirgū. Tikšanās laikā Ķīnas Pārtikas un Zāļu valsts aģentūras vadība apliecināja, ka „Grindeks” ir izpildījis visus priekšnoteikumus, lai varētu uzsākt Mildronāta® klīniskos pētījumus. Plānots, ka tuvākajā laikā „Grindeks” sāks sadarbību ar vairākiem klīnisko pētījumu centriem Ķīnā.”

Mildronāts® ir galvenais AS „Grindeks” oriģinālprodukts, un tā galvenie noieta tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis. 2010. gadā sekmīgi tika pabeigts klīniskais pētījums par oriģinālprodukta Mildronāts® ietekmi slodzes stenokardijas ārstēšanā. Kopā „Grindeks” pētījumā ieguldīja 1,6 milj. latu.

Lai mazinātu viena produkta dominējošo stāvokli, pēdējo gadu laikā „Grindeks” ir būtiski palielinājis citu medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu apgrozījuma īpatsvaru kopējā produktu grozā. Mildronāta® proporcija ir samazinājusies no 75% līdz 51%.

 

Par „Grindeks”
„Grindeks” ir vadošais farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. „Grindeks” specializējas sirds un asinsvadu, centrālo nervu sistēmu ietekmējošo un pretvēža medikamentu terapeitiskajās grupās.
„Grindeks” koncernā ietilpst četri meitas uzņēmumi Latvijā, Igaunijā un Krievijā; pārstāvniecības 10 valstīs. Uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm un veido 96% no kopējā apgrozījuma. Galvenie tirgi ir Krievija un pārējās NVS valstis, Baltijas valstis, Vācija un Nīderlande. AS „Grindeks” akcijas tiek kotētas „NASDAQ OMX Riga” Oficiālajā sarakstā.
 

Kontakti:
Laila Kļaviņa
AS „Grindeks” Komunikācijas departamenta vadītāja
Tel.: (+371) 67083370, (+371) 29256012
fakss: (+371) 67083505
E-pasts: laila.klavina@grindeks.lv
 

Pielikumi