Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS PAREX BANKA: TIESAS LĒMUMS PAR I. PLAUDES- RĒLINGERES MAKSĀTNESPĒJU IR NEPAMATOTS
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-01-18 17:09:59
Versijas komentārs
Teksts

BANKA VĒRSUSIES LR ĢENERĀLPROKURATŪRĀ AR LŪGUMU IESNIEGT PROTESTU PAR TIESAS SPRIEDUMU

Akciju sabiedrība Parex banka ir vērsusies LR Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu iesniegt protestu par spēkā stājušos Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2010. gada 7. decembra tiesas lēmumu, ar kuru tika apmierināts Ievas Plaudes-Rēlingeres maksātnespējas pieteikums un pasludināta viņas maksātnespēja. Parex banka uzskata, ka lietas izskatīšanā pieļauti  būtiski procesuālo un materiālo tiesību normu pārkāpumi.

Cita starpā tiesa nav vērtējusi Parex bankas iesniegtos pierādījumus par I. Plaudes-Rēlingeres apzinātām un ļaunprātīgām darbībām kā maksātnespējas cēloni. Pēdējo trīs gadu laikā pirms maksātnespējas ierosināšanas I. Plaude-Rēlingere veikusi virkni darījumu ar saistītām personām, būtiski pasliktinot savu mantisko stāvokli. Parex banka uzskata, ka darījumi veikti nolūkā izvairīties no saistību izpildes un tie būtiski aizskāruši I. Plaudes-Rēlingeres kreditoru intereses. Tāpat Parex banka uzskata, ka I. Plaude- Rēlingere maksātnespējas lietā sniegusi nepilnīgu, tātad nepatiesu informāciju par viņas mantu. Tā, piemēram, bankas rīcībā ir informācija par I. Plaudei-Rēlingerei piederošiem būtiskiem aktīviem, kurus I. Plaude-Rēlingere mantas pārdošanas un kreditoru apmierināšanas plānā nav uzrādījusi kā sev piederošus.
 
Parex banka  ir uzsākusi vairākus tiesvedības procesus pret virkni SIA Kolonna grupas uzņēmumu un I. Plaudi - Rēlingeri kā fizisku personu. Tiesvedību uzsākšanas iemesls ir SIA Kolonna un I. Plaudes-Rēlingeres saistību pret Parex banku ilgstoša nepildīšana.

Par Parex banku:
Kopš 2010. gada 1. augusta, kad Parex banka uzsāka savu  darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus kā, piemēram, kontu un depozītu apkalpošanu, kredītu izsniegšanu un  citus, Parex bankas  galvenais mērķis ir valsts  ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā. Izvirzītā uzdevuma īstenošanai banka savu  darbību koncentrē uz efektīvu kredītu restrukturizāciju, parādu piedziņu, kā arī pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanu. Kopš 2010. gada 1. augusta Parex banka ir atguvusi  60 miljonus latu, kas tiks novirzīti sindicētā kredīta atmaksai šā gada maijā.

Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv
 

Pielikumi