Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PAREX BANKA PIECU MĒNEŠU LAIKĀ ATGŪST 60 MILJONUS LATU
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-01-11 12:49:12
Versijas komentārs
Teksts

AKUMULĒTA GANDRĪZ  PUSE NO SINDICĒTĀ KREDĪTA ATMAKSAI NEPIECIEŠAMAJIEM LĪDZEKĻIEM

Neraugoties uz vājajām ekonomikas atveseļošanās pazīmēm Latvijā un pasaulē, akciju sabiedrība Parex banka savas darbības pirmajos piecos mēnešos sekmīgas kredītu restrukturizācijas un vērtspapīru pārdošanas rezultātā ir  spējusi atgūt  60 miljonus latu, liecina  uzņēmuma apkopotie finanšu rezultāti. Tādējādi Parex banka  ir akumulējusi aptuveni pusi sindicētā kredīta atmaksai nepieciešamo līdzekļu. Kopumā bankas darbības rezultāti atbilst plānotajam un ir saskaņā ar Ministru kabineta un Eiropas Komisijas apstiprināto bankas restrukturizācijas plānu.

Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams uzsver: “Esmu patiešām gandarīts, jo  spītējot nelabvēlīgajiem ārējiem apstākļiem - nestabilajai ekonomiskajai izaugsmei un  joprojām zemajām nekustamo īpašumu cenām un tirgus aktivitātei -  ar elastīgu un pārdomātu darbības taktiku esam spējuši sasniegt vērā ņemamus rezultātus. Apzināmies, ka Parex bankas mērķu īstenošanai ir pilnībā jāizmanto visi mūsu rīcībā esošie resursi - zināšanas, prasmes un spējas.”

Veicot valsts līdzekļu atgūšanu,  aizvien biežāk Parex banka saskaras ar dažādu Latvijas un ārvalstu personu izteikti uzstājīgu vēlmi iegūt bankas aktīvus par acīm redzami pazeminātu  vērtību. Tādos gadījumos Parex banka  īsteno aktīvas darbības, lai savlaicīgi iegūtu informāciju par potenciālo darījumu  partneru patiesajām interesēm un godaprātu.

“Šādās situācijās, kas nav retums mūsu darbībā, svarīgi par notiekošo savlaicīgi  informēt tiesību sargājošās institūcijas, un mēs to darām”, norāda Kriss Gviljams. 

Parex banka regulāri saskaras arī ar atsevišķu klientu un ieinteresēto personu centieniem tīši  mazināt par labu bankai ieķīlāto aktīvu vērtību, kā arī vēlmi slēpt savu patieso finansiālo stāvokli. Lai novērstu bankas, tātad valsts un sabiedrības interešu apdraudējumu, vairākos gadījumos Parex banka jau ir uzsākusi sekmīgu sadarbību ar Latvijas tiesību sargājošajām institūcijām.  

Kopš 2010. gada 1. augusta, kad Parex banka uzsāka savu  darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt tādus klasiskos banku pakalpojumus kā, piemēram, kontu un depozītu apkalpošanu, kredītu izsniegšanu un  citus, Parex bankas  galvenais mērķis ir valsts  ieguldījuma atgūšana maksimālā apmērā. Izvirzītā uzdevuma īstenošanai banka savu  darbību koncentrē uz efektīvu kredītu restrukturizāciju, parādu piedziņu, kā arī pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšanu.   

Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex

Pielikumi