Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Latvijas kuģniecības meitas sabiedrība SIA „LASCO Investment” atzīta par maksātnespējīgu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2011-01-06 13:40:26
Versijas komentārs
FKTK komentārs

Par AS ''Latvijas kuģniecība'' Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā publicēto paziņojumu Finanšu un kapitāla tirgus komisija saņēma SIA ''LASCO Investment'' administratora sūdzību, no kuras izrietēja, ka AS ''Latvijas kuģniecība'' apgalvojums, ka SIA ''LASCO Investment'' pārstāvji netika pielaisti dalībai tiesas sēdē, ir nepatiess un ka SIA ''LASCO Investment'' tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumi, pat ja tādi vispār ir izstrādāti, nav iesniegti ne administratoram, ne tiesai. Administrators arī norādīja, ka SIA ''LASCO Investment'' nav arī lūgusi administratoru sniegt atzinumu par tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumiem. Tādējādi, pēc administratora norādītā, AS ''Latvijas kuģniecība'' paziņojums ir klaja un apzināta trešo personu maldināšana, izmantojot Oficiālās obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmas starpniecību.

Ņemot vērā Finanšu instrumentu tirgus likuma 59. panta piektajā daļā izvirzītās prasības emitentu obligātajai informācijai, Finanšu un kapitāla tirgus komisija pieprasīja informāciju Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.
Saskaņā ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sniegto informāciju 03.01.2011. tiesas sēdē piedalījās SIA ''LASCO Investment'' pārstāvis Edvīns Bērziņš, kurš, pēc tiesai pieejamajām ziņām Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra datu bāzē, 03.01.2011. bija SIA ''LASCO Investment'' prokūrists ar tiesībām pārstāvēt SIA ''LASCO Investment''.

Tiesa informē, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā līdz 24.01.2011. nebija un nav iesniegti SIA ''LASCO Investment'' tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna grozījumi.  

Teksts

Latvijas kuģniecības meitas sabiedrība SIA „LASCO Investment” atzīta par maksātnespējīgu

Pēc akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” (LK) rīcībā esošās informācijas meitas sabiedrība SIA „LASCO Investment” ar Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2010.gada 3.janvāra lēmumu atzīta par maksātnespējīgu. SIA „LASCO Investment” ir LK koncernam piederošo nekustamo īpašumu holdinga un pārvaldes sabiedrība.
 
Pēc LK rīcībā esošās informācijas SIA „LASCO Investment” pilnvarotie pārstāvji netika pielaisti dalībai tiesas sēdē un tiesas spriedums tika pieņemts, neņemot vērā grozījumus SIA „LASCO Investment” tiesiskās aizsardzības plānā, kurus atbalstīja lielākie kreditori. LK varēs sniegt sīkāku komentāru pēc tam, kad būs saņēmusi tiesas spriedumu un detalizēti iepazinusies ar situāciju.
 
 
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi