Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
PALIELINĀTS PAREX BANKAS PAMATKAPITĀLS
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-28 17:43:40
Versijas komentārs
Teksts

BANKAS KOPĒJO SAISTĪBU APJOMS PRET LATVIJAS VALSTI NEPIEAUG, 
DARĪJUMA VEIKŠANAI NAV NEPIECIEŠAMS PAPILDUS FINANSĒJUMS

Šodien,  28. decembrī,  atbilstoši akciju sabiedrības Parex banka restrukturizācijas plānam un Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra lēmumam, ir veikta bankas  pamatkapitāla palielināšana 9,7 miljonu latu apmērā. Minētā darījuma mērķis ir Parex bankas kapitāla pietiekamības rādītāju izpildes nodrošināšana. 

Veicot slēgto akciju emisiju un emitējot 9 700 000 vārda akcijas ar balsstiesībām viena lata nominālvērtībā,  Parex bankas pamatkapitāls palielināts par 9 700 000 latiem. Emitētās akcijas ir iegādājusies valsts akciju sabiedrība Privatizācijas aģentūra, tādējādi realizējot valsts līdzdalības palielināšanu Parex bankas pamatkapitālā.  Pēc izmaiņu reģistrēšanas LR Komercreģistrā valsts akciju sabiedrībai Privatizācijas aģentūra piederēs 82% Parex bankas akciju, bet  Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas īpašumā būs 15% akciju.

Savukārt balsstiesīgo akciju proporcija pēc pamatkapitāla palielināšanas ir šāda – 79% balsstiesīgo akciju pieder valsts akciju sabiedrībai Privatizācijas aģentūra un 19% - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Parex bankas pamatkapitāla palielināšanai ir izmantota daļa no uzkrātajiem procentiem par bankā izvietoto valsts termiņnoguldījumu, līdz ar to papildus finansējums pamatkapitāla palielināšanai nav bijis nepieciešams. Darījuma rezultātā nav mainījies arī Parex bankas kopējo saistību apjoms pret Latvijas valsti.
 

Par Parex banku:

Parex banka ir veidota kā risinājuma banka, kuras  galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana noteiktajā termiņā. Izvirzītā mērķa sasniegšanai Parex bankas darbība ir vērsta  uz aktīvu atgūšanu, efektīvu kredītu restrukturizāciju un pārņemto nekustamo īpašumu, kas kalpojuši kā kredītu nodrošinājums, pārvaldīšanu. Plānojot mērķtiecīgu minēto aktīvu vērtības celšanu, Parex banka veic arī profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu, lai, atveseļojoties nekustamo īpašumu tirgiem, realizētu to  iespējami izdevīgu pārdošanu valsts un nodokļu maksātāju interesēs.


Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv

Pielikumi