Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VN: Latvijas Kuģniecībai nav pamata pārcelt akcionāru sapulci
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-16 18:20:09
Versijas komentārs
Teksts

AS Ventspils nafta (VN) norāda, ka tās asociētā uzņēmuma AS Latvijas Kuģniecība (LK) paziņojumam par 2010. gada 17. decembra akcionāru sapulces pārcelšanu nav pamata un šāda LK valdes rīcība nav spēkā. LK valde klaji izvairās sasaukt akcionāru sapulci, cerot tādā veidā novērst sapulcē paredzēto valdes un padomes pārvēlēšanu, ko pieprasījuši akcionāri.

LK valde ir apzināti un mērķtiecīgi radījusi situāciju, kad sapulce tiek atkārtoti novilcināta. Vispirms pārceļot sapulci no Rīgas centra uz meža vidu, un tad aizbildinoties ar nekonkrētiem apsvērumiem par „ārkārtas apstākļiem” tā viennozīmīgi rada pamatu akcionāriem pieprasīt izvērtēt valdes rīcības tiesiskumu.

Turklāt tik ilgu laiku (11 mēnešus kopš pirmās akcionāru iniciatīvas sasaukt sapulci) izvairoties un novilcinot sapulces sasaukšanu, valde prettiesiski uzurpē akcionāru sapulces funkcijas. Šis ir Latvijas vēsturē nebijis gadījums, kad publiski kotētā sabiedrībā akcionāru tiesības tiek tik rupji pārkāptas. Akcionāri sagaida nopietnu vērtspapīru tirgus uzraudzības iestāžu reakciju.

Kā jau zināms, jau kopš 2010. gada sākuma VN ir pieprasījusi LK sasaukt ārkārtas akcionāru sapulces sasaukšanu, tomēr visa gada garumā LK nav nodrošinājusi savu akcionāru tiesību ievērošanu, sasaucot akcionāru sapulci.

Sakarā ar augstāk minētajiem faktiem tika ierosināts kriminālprocess par pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu. LK valde izvairās no akcionāru sapulces rīkošanas, lai liegtu akcionāriem iespēju saņemt informāciju par patiesu sabiedrības finansiālo stāvokli un izvairītos no prasību celšanas pret LK amatpersonām, jo VN iesniedza LK valdei pieprasījumu iekļaut akcionāru sapulces darba kārtībā jautājumu par tiesvedības uzsākšanu pret valdes un padomes locekļiem sakarā ar zaudējumu nodarīšanu sabiedrībai.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi