Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
“Hipotēku banka” veiksmīgi izvieto “PARITATE BANKA” hipotekārās ķīlu zīmes
Emitents PrivatBank, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-05-16 16:40:19
Versijas komentārs
Teksts
Šonedēļ veiksmīgi noslēdzās “PARITATE BANKA” hipotekāro ķīlu zīmju piedāvājums investoriem, kuru organizēja “Hipotēku banka.” Ķīlu zīmes tika emitētas par summu EUR 9’000’000 ar dzēšanas termiņu 3 gadi un ar gada procenta likmi 6 mēnešu Libor + 1,55%. Hipotekārās ķīlu zīmes tika pārdotas par to nominālvērtību. 
 
“Hipotēku bankas” valdes priekšsēdētāja vietnieks Rolands Paņko norādīja, ka “šis darījums ir kārtējais apliecinājums Hipotēku bankas veiksmīgajai pieredzei ķīlu zīmju emitēšanā. Šī ir lielākā privātās bankas hipotekāro ķīla zīmju emisija Latvijā. Liels gandarījums ir arī par jaunu ārvalstu investoru līdzdalību emisijas veiksmīgā norisē.”
Emisiju “Hipotēku banka” veica sadarbībā ar finanšu konsultāciju kompāniju “Sigma Kapitāls.”
 
“PARITATE BANKA” uzsvēra savu apmierinātību, ka ne tikai Baltijas, bet arī rietumu investori novērtēja bankas strauji augošo potenciālu un iegādājās ķīlu zīmju trešās emisijas vērtspapīrus. 
 
Hipotēku banka ir viena no pieredzes bagātākajām bankām, kura resursu piesaistei hipotekārās kreditēšanas attīstībai izmanto hipotekāro ķīlu zīmju emisijas. Hipotēku banka ir lielākais hipotekāro ķīlu zīmju emitents Latvijā. 2007. gada maijā apgrozībā bija 10 Hipotēku bankas ķīlu zīmju emisijas par kopējo summu vairāk kā 40.4 miljoni lati. Tāpat Hipotēku banka aktīvi līdzdarbojas citu banku ķīlu zīmju emisiju organizēšanā 2007.gadā šī ir jau otrā hipotekāro ķīlu zīmju emisija, kuru izplatīta ar Hipotēku bankas palīdzību.
Hipotēku banka ir vienīgā valstij piederošā banka Baltijā, kas pilda gan komercbankas, gan attīstības bankas funkcijas.
 
“PARITATE BANKA” galvenās konkurences priekšrocības ir elastīga pieeja klientu vajadzībām, konkurētspējīga cenu politika, ilgtermiņa kreditēšanas iespējas, abpusēji izdevīgas sadarbības nodrošināšana ar ārzemju uzņēmumiem, kas ir iespējams pateicoties sadarbībai ar tādam lielām bankām kā “PrivatBank” (Ukraina), “PrivatBank” (Kipra) un “Moskomprivatbank” (Krievija), kā arī ar “PARITATE BANKA” filiāli Portugālē un pārstāvniecību Itālijā. Latvijā pēdējo trīs gadu laikā AS “PARITATE BANKA” ir atklājusi 23 filiāles, norēķinu grupas un klientu apkalpošanas centrus Rīgā un reģionos.
 
 
Pielikumi