Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas kuģniecība“: VN apliecina sava pārstāvja pilnvaru nepietiekamību
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-16 12:44:59
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība“: VN apliecina sava pārstāvja pilnvaru nepietiekamību

Akciju sabiedrība „Latvijas kuģniecība“ (LK) ir saņēmusi savas akcionāres AS „Ventspils nafta“ (VN) rakstisku apstiprinājumu, ka tās pilnvarotajam pārstāvim nav atbilstoša pilnvarojuma pieprasījumu izpildei par prasību celšanu pret LK valdes un padomes locekļiem. LK arī atkārtoti uzsver, ka jebkurā gadījumā šos pieprasījumus uzskata par nepamatotiem. Tajā pašā laikā LK dara piesardzīgu mēģinājumi uz puslegālu pilnvaru pamata panākt lielu LK finanšu līdzekļu ieguldīšanu tiesvedībā, kuras izdevumi prasības noraidīšanas gadījumā būs pilnībā jāatlīdzina pašai LK.
 
LK jau iepriekš informēja, ka saskaņā ar Latvijas Republikas Civilprocesa likuma normām VN pilnvarotais pārstāvis Lauris Liepa nav saņēmis atbilstošu pilnvarojumu minēto prasību izpildes pieprasīšanai no LK. Uzņēmums arī norādīja, ka nepamatotas prasības celšanas gadījumā LK nāktos atmaksāt visus zaudējumus, kas rastos šās lietas gaitā, sākot ar vairāk nekā 170 000 latu valsts nodevu. Iepriekšminēto argumentu dēļ LK atzina par neiespējamu un nepamatotu pildīt L.Liepas iesniegtos pieprasījumus.
 
LK par šo situāciju informēja arī VN, un no VN saņemtā atbilde apliecina, ka VN patiešām nav izsniegusi L.Liepam atbilstošu pilnvarojumu. Kā rakstiskā vēstulē LK paskaidro VN, tā pilnvarojusi L.Liepu tikai iesniegt LK pieprasījumus par sabiedrības prasības celšanu. Šajā pilnvarojumā, kā nepārprotami secināms no VN atbildes, L.Liepam nav piešķirtas tiesības parakstīt pieprasījumus par sabiedrības prasības celšanu. Arī pats L.Liepa, kuram LK darīja zināmu viedokli par nepietiekamo pilnvarojuma apjomu, nav iebildis pret LK argumentiem, tādējādi acīmredzot piekrītot, ka ir pilnvarots vienīgi dokumentu iesniegšanai, nevis parakstīšanai. Līdz ar to LK atkārtoti secina, ka L.Liepas parakstītie pieprasījumi par sabiedrības prasību celšanu pret LK valdes un padomes locekļiem ir nepamatoti un neizpildāmi.
 
Vienlaikus LK dara bažīgu fakts, ka VN jau atkārtoti izvairās dot nepārprotamu pilnvarojumu savai pilnvarotajai personai, radot pamatotas aizdomas par iespējami negodprātīgiem VN nolūkiem. Šāds LK secinājums izriet no apstākļa, ka sabiedrības prasības noraidīšanas gadījumā tieši pašai LK būtu jāatlīdzina visi tai radušies izdevumi un zaudējumi.
 
Papildu informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi