Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
LK akcionārs pieprasa AS ‘Ventspils nafta” ievērot labas korporatīvās pārvaldības principus un publiskot padomes locekļu kandidātus
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-10 16:06:05
Versijas komentārs
Teksts

LK akcionārs pieprasa AS ‘Ventspils nafta” ievērot labas korporatīvās pārvaldības principus un publiskot padomes locekļu kandidātus

Akciju sabiedrība „Latvijas kuģniecība” (LK) ir saņēmusi LK akcionāra vēstuli ar lūgumu pieprasīt AS „Ventspils nafta” publiskot LK padomes locekļu kandidātus. Vienlaicīgi, akcionārs ir paudis bažas, ka LK pārvaldes institūcijās varētu tikt ievēlētas personas, kuras iesaistītas tiesu un kriminālprocesos par liela apmēra naudas līdzekļu izkrāpšanu no LK koncerna sabiedrībām.
 
AS „Ventspils nafta” ir LK vairākuma akcionārs, pēc kura pieprasījuma 2010.gada 17.decembrī sasaukta LK ārkārtas akcionāru sapulce, kuras darba kārtībā, cita starpā, ir iekļauts arī jautājums par padomes vēlēšanām.
 
Biržas AS „NASDAQ OMX Riga” valdes apstiprināto „Korporatīvās pārvaldes principu un ieteikumi to ieviešanā” 1.8.punkts nosaka, padomes locekļu un citu amatpersonu kandidatūras ir izvirzāmas savlaicīgi, lai akcionāriem vismaz četrpadsmit dienas pirms akcionāru sapulces būtu pieejama informācija par minētajām personām. Savukārt „Korporatīvās pārvaldes principu un ieteikumi to ieviešanā” 1.9. punktā noteikts, ka īpaša uzmanība jāpievērš tam, lai akcionāriem vismaz četrpadsmit dienas pirms sapulces būtu iespēja iepazīties ar informāciju par padomes locekļu kandidātiem, kā arī par revīzijas komitejas locekļu kandidātiem, kuru apstiprināšana plānota akcionāru sapulcē. Publiskojot minēto informāciju, ir atklājama arī šo personu īsa profesionālā biogrāfija. Ņemot vērā, ka līdz šim AS ‘Ventspils nafta” nav publiskojusi LK padomes locekļu kandidātus, LK pieprasa nekavējoties to izdarīt.
 
 
 
Papildu informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi