Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas kuģniecība”: Pieprasījumi celt sabiedrības prasības pret LK valdi un padomi ir nepamatoti
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-06 17:25:55
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas kuģniecība”: Pieprasījumi celt sabiedrības prasības pret valdi un padomi ir nepamatoti

Akciju sabiedrība “Latvijas kuģniecība” (LK) uzskata par nepamatotiem akcionāres AS “Ventspils nafta” (VN) pilnvarotā pārstāvja Laura Liepas LK adresētos pieprasījumus par prasību celšanu pret LK valdes un padomes locekļiem, turklāt norāda, ka saskaņā ar Latvijas Republikas Civilprocesa likuma normām minētais pārstāvis nav saņēmis atbilstošu pilnvarojumu šādu prasību izpildes pieprasīšanai no LK. Jāuzsver, ka nepamatotas prasības celšanas gadījumā LK nāktos atmaksāt visus zaudējumus, kas rastos šās lietas gaitā, sākot ar vairāk nekā 170 000 latu valsts nodevas. Iepriekšminēto argumentu dēļ LK neatzīst par iespējamu un pamatotu pildīt L.Liepas iesniegtos pieprasījumus.

2010.gada 8.novembrī LK valde saņēma L.Liepas parakstītus VN pieprasījumus par prasību celšanu pret LK padomes un valdes locekļiem. Detalizēti iepazīstoties ar šo iesniegumu saturu, LK kategoriski noraida to pamatotību, vienlaikus secinot, ka pieprasījumu iesniedzējam L.Liepam trūkst Latvijas Civilprocesā noteiktā speciālā pilnvarojuma dokumenta. Civilprocesa likuma 128.panta trešā daļa noteic, ka gadījumā, ja prasību prasītāja vārdā ceļ viņa pārstāvis, prasības pieteikumam pievienojama pilnvara vai cits dokuments. Respektīvi, Civilprocesa likums tiesvedības uzsākšanu izcēlis kā darbību, kurai nepieciešams speciāls pilnvarojums. Ievērojot, ka konkrētajā situācijā par tiesvedību iniciējošu dokumentu uzskatāms nevis prasības pieteikums, bet dalībnieka pieprasījums par sabiedrības prasības celšanu, pēc LK domām, pieprasījuma par sabiedrības prasības celšanu parakstīšanai nepieciešams speciāls pilnvarojums, kas konkrētajā gadījumā L.Liepam nav piešķirts. Viņam piešķirtā pilnvara ietver tikai tiesības iesniegt LK pieprasījumus par sabiedrības prasības celšanu, un ar to saprotama tehnisku darbību veikšana.
 
Viss iepriekš minētais un fakts, ka VN sabiedrības prasības celšanas gadījumā var rasties pienākums maksāt valsts nodevu vairāk nekā 172 000 Ls apmērā un atbilstoši Komerclikuma 172.panta septītajai daļai atlīdzināt LK visus zaudējumus, kas tai radušies nepamatotas prasības dēļ, LK nedrīkst pieņemt izpildei pieprasījumus, kurus parakstījusi persona, par kuras pilnvarojuma apjomu pastāv nopietnas un pamatotas šaubas.
 
 
 
Papildu informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi