Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par finanšu informācijas atspoguļošanu AS Ventspils nafta kā mātes sabiedrības 2009. gada pārskatos
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-12-03 12:16:33
Versijas komentārs
Teksts

Tā kā par AS „Ventspils nafta”(VN) kā mātes sabiedrības 2009. gada revidētiem finanšu pārskatiem, kas apstiprināti 2010. gada 11. novembra VN akcionāru sapulcē AS „Latvijas kuģniecība” (LK) 2010. gada 12. novembrī publiski paudusi informāciju, ka VN slēpj būtisku finanšu informāciju gan no tirgus uzraugiem, gan sabiedrības akcionāriem - VN informē, ka šie pārskati ir sagatavoti atbilstoši Latvijas Republikas Gada pārskata likuma prasībām.

VN kā mātes sabiedrības 2009. gada revidētajā pārskatā iekļaujot informāciju par tās meitas sabiedrībām ir ievērojusi Latvijas Republikas Gada pārskatu likumā noteikto, un pārskata pielikumā ir norādījusi tādu informācijas apjomu, kā to paredz Latvijas Republikas Gada pārskata likums.

Papildus VN informē, ka iepriekšējo gadu revidētajos VN konsolidētajos pārskatos par 2008.un 2007. gadu attiecīgi pielikumos Nr.19 un Nr.18. ir tikusi pieļauta tehniska kļūda tulkošanas rezultātā, aprakstot Ilgtermiņa parāda apmaksas nosacījumus.

VN informē, ka atbilstoši ilgtermiņa parāda noteikumiem pamatsumma Euromin Holdings (Cyprus) Limited (Vitol meitas uzņēmums) ir jāatmaksā ne vēlāk kā līdz 2016. gada 15. oktobrim vai brīdim, kad Euromin Holdings (Cyprus) Limited saņem samaksu par līdzdalības pārtraukšanu VN pamatkapitālā (atkarībā no tā, kurš datums iestājas ātrāk). Iepriekš 2008. un 2007. gada VN revidētajos konsolidētajos pārskatos kļūdaini bija minēts, ka atmaksas termiņa viens no gadījumiem ir situācija, ja Euromin Holdings (Cyprus) Limited saņem samaksu par līdzdalības pārtraukšanu VNT nevis VN. Pareizi jābūt, kā norādīts 2009.gada pārskatā, kurš ir pēdējais un jaunākais revidētais VN gada pārskats. Papildus, VN vērš uzmanību uz to, ka Ilgtermiņa parāda līgums kopš tā noslēgšanas brīža nav grozīts, kā arī attiecībā uz procentu maksājumiem nav kavējumu.

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi