Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Latvijas kuģniecība” valdi papildina jauns loceklis ar starptautisku pieredzi
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-11-30 16:28:47
Versijas komentārs
Teksts

AS “Latvijas kuģniecība” valdi papildina jauns loceklis ar starptautisku pieredzi

Organizējot personāla atlasi starptautiskā līmenī, akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” (LK) valdē uz piecu gadu termiņu ir ievēlēts jauns valdes loceklis Pāvels Semenjuta (Pavel Semenyuta). Jaunajam LK valdes loceklim ir plaša starptautiskā pieredze investīciju un korporatīvo finanšu jomā. Kopš 2009.gada P.Semenjuta ir investīciju direktors un investīciju komitejas priekšsēdētājs Šveicē bāzētajā kompānijā „Lakeshore International Management AG”. Viņš ir arī viens no šīs kompānijas dibinātājiem. Kopš šā gada sākuma P.Semenjuta pilda valdes locekļa pienākumus Norvēģijas kompānijā „Aladdin Oil & Gas Company ASA”. Iepriekš viņš strādājis korporatīvo finanšu jomā NVS, Eiropā un Āzijā, kopumā noslēdzot darījumus vairāk nekā miljarda ASV dolāru vērtībā. Jaunais valdes loceklis ir ieguvis ekonomikas doktora grādu Maskavas universitātē.
 
Tādējādi LK valdes komandu papildina augsta līmeņa profesionālis ar LK ikdienas darbībā nepieciešamu starptautisku redzējumu uz globālajām tirgus norisēm. Līdz ar to LK valde atbilstoši uzņēmuma statūtiem šobrīd darbojas pilnā sastāvā – valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Imants Sarmulis, un valdes locekļi ir Andris Linužs, Edvīns Bērziņš, Pols Tomass (Paul Thomas) un P.Semenjuta.
 
Jaunajam valdes loceklim P. Semenjutam nepieder LK akcijas.
 
Par AS „Latvijas kuģniecība”:
 
AS „Latvijas kuģniecība” ierindojas starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem mazo un vidēji mazo tankkuģu segmentā un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp analogām kompānijām Ziemeļeiropā. AS „Latvijas kuģniecība” pieder 19 mūsdienu prasībām atbilstoši, moderni kuģi, nodrošinot darbu vairāk kā tūkstotim profesionālu un augsti kvalificētu jūrnieku no Latvijas. Kopumā uzņēmuma komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 21 tankkuģis, jo AS „Latvijas kuģniecība” ekspluatē arī divus citiem kuģu īpašniekiem piederošus kuģus. Jau tuvākajos gados AS „Latvijas kuģniecība” floti papildinās četri jauni vidēja izmēra kuģi.
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi