Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VN pieprasa steidzamības kārtā papildināt LK akcionāru sapulces darba kārtību
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-11-29 12:59:43
Versijas komentārs
Teksts

AS Ventspils nafta (VN) ir nolēmusi izmantot Komerclikumā noteiktās akcionāra tiesības un ir pieprasījusi AS Latvijas kuģniecība (LK) valdei papildināt 2010. gada 17. decembra ārkārtas akcionāru sapulces darba kārtību ar jauniem darba kārtības jautājumiem.

Pirmdien, 22. novembrī, VN un to pārstāvošie advokāti ir nosūtījuši rakstiskus pieprasījumus LK valdei papildināt 2010.gada 17.decembra ārkārtas akcionāru sapulces darba kārtību ar vairākiem jautājumiem – revīzijas komitejas atsaukšana un jaunas revīzijas komitejas, kā arī vairāku prasību celšana pret LK padomes locekļiem par netaisnu iedzīvošanos un par LK nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu, kā arī pret LK valdes locekļiem Imantu Sarmuli, Edvīnu Bērziņu, Andri Linužu un Raivi Veckāganu par LK nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu.

Tāpat VN ir atsaukusi savu 2010.gada 25.janvārī LK valdei iesniegto priekšlikumu par padomes locekļu skaita samazināšanu, kā jau VN to bija vairākkārt publiski paudusi un iesniegusi LK valdei jaunu grozījumu statūtos priekšlikumu, paredzot palielināt padomes kompetenci tieši valdes darbības uzraudzības jautājumos un paplašinot jautājumu loku, kas LK valdei jāsaskaņo ar uzņēmuma padomi. Ņemot vērā LK valdes nesen veiktos darījumus, par kuru lietderību un atbilstību LK interesēm VN jau ir vairākkārt paudusi bažas, VN uzskata par vitāli nepieciešamu mainīt pārvadi LK.

VN pieprasa LK valdi izsludināt papildināto darba kārtību ne vēlāk kā četrpadsmit dienas pirms sapulces, kā to paredz Komerclikums. Par papildus iekļaujamajiem darba kārtības jautājumiem VN ir informējusi arī LK padomi, SIA Ernst & Young Baltic revidentu, Finanšu un kapitāla tirgus komisiju, kā arī LR Uzņēmumu reģistru.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi