Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
VN atkārtoti piedāvājusi pagarināt LASCO Investment parāda atmaksas termiņu
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-11-23 14:23:55
Versijas komentārs
Teksts

SIA LASCO Investment ir izveidojies parāds vairāk nekā 39 miljonu eiro apmērā, kas SIA LASCO Investment ir jāatmaksā AS Ventspils nafta (VN) par SIA LASCO nekustamie īpašumi kapitāla daļu un AS Preses nams akciju iegādi 2008. gada decembrī. VN atkārtoti ir piedāvājusi SIA LASCO Investment pagarināt parāda atmaksas termiņu, tādejādi radot SIA LASCO Investment iespēju izvairoties no iespējamiem uzņēmuma maksātnespējas riskiem, kas saistīti ar ievērojamās parāda summas atmaksu. Otrdien, 16. novembrī, VN nosūtīja vēl vienu piedāvājumu SIA LASCO Investment, šoreiz parāda atmaksu piedāvājot pagarināt līdz pat 2011. gada 31. decembrim.

VN ir radies priekšstats, ka SIA LASCO Investment valde dara visu iespējamo, lai nepieņemtu VN priekšlikumu, un tā, visticamāk, izvairās no parāda atmaksas termiņa pagarināšanas. Tādejādi var pieņemt, ka SIA LASCO Investment valde, visticamāk, ar nolūku nepagarina parāda atmaksas termiņu, lai izmantotu kavēto parādu citiem mērķiem, piemēram, ierosinātu uzņēmuma maksātnespēju.

VN uzsver, ka ļaunprātīga un apzināta darbība, sabiedrību novedot līdz maksātnespējai, ir krimināli sodāms nodarījums. VN kā viens no lielākajiem AS Latvijas kuģniecība akcionāriem brīdina, ka savas bažas paudīs valsts institūcijām, meklēs kompensācijas iespējas, kā arī aicinās atbildīgās institūcijas veikt izmeklēšanu saistībā ar SIA LASCO Investment un reizē AS Latvijas kuģniecība atbildīgo amatpersonu plāniem novest uzņēmumu līdz maksātnespējai.

VN jau vairākkārt (gan šā gada jūnijā, gan oktobrī) ir piedāvājusi pagarināt parāda atmaksas termiņu līdz šā gada beigām. Līdz ar to VN pilnībā noraida visus SIA LASCO Investment un AS Latvijas kuģniecība apgalvojumus, ka VN ir vainojama pie uzņēmuma iespējamās maksātnespējas. VN uzskata, ka visi SIA LASCO Investment publiskie izteikumi, ka VN ir vainojama sabiedrības maksātnespējā, ir nepatiesi un maldinoši.

VN piedāvājuma vēstuli pagarināt parāda atmaksas termiņu līdz 2011. gada 31. decembrim ir nosūtījusi LASCO Investment valdei, uzņēmuma administratoram Olavam Ceram, AS Latvijas kuģniecība valdei un padomei, kā arī AS NASDAQOMX Rīga un Finanšu un kapitāla tirgus komisijai.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi