Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS Latvijas Kuģniecība cenšas novērst uzmanību no savas neizdarības un pārkāpumiem
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-11-01 10:07:15
Versijas komentārs
Teksts

2010. gada 11. novembrī plānotajā AS Ventspils nafta (VN) kārtējās akcionāru sapulces viens no būtiskākajiem pamatjautājumiem būs 2009. gada pārskata saskaņā ar Latvijas Republikas Gada pārskata likumu apstiprināšana. Kā jau vairākkārtīgi informēts, VN asociētā uzņēmuma AS Latvijas Kuģniecība (LK) klajas likuma ignorēšanas un nespējas likumā noteiktā termiņā sasaukt un noturēt kārtējo akcionāru sapulci, sagatavot un apstiprināt auditētus 2009.gada pārskatus dēļ, VN nav iespējams sagatavot konsolidēto 2009.gada pārskatu. VN ir likumā noteiktā kārtībā sagatavojusi, publiskojusi un akcionāru sapulcē plāno apstiprināt auditētu VN kā mātes uzņēmuma 2009.gada pārskatu.

Jebkādi pārmetumi VN virzienā par 2009.gada pārskatiem no LK puses ir absurdi, ņemot vērā, ka LK jau vairāk kā gadu nav bijusi spējīga sasaukt un arī noturēt likumīgu akcionāru sapulci, sniedzot akcionāriem ziņojumu par LK sniegumu pagājušajā, 2009.gadā.

VN arī norāda, ka LK piederošā uzņēmuma LATMAR izteiktie nepamatotie pārmetumi par lēmuma projektu neesamību 2010.gada 11.novembra kārtējās akcionāru sapulces darba kārtības 6.jautājumā un 7.jautājumā, kuri tika iekļauti akcionāru sapulces darba kārtībā saskaņā ar akcionāra AS „Latvijas Naftas Tranzīts” pieprasījumu, liecina tikai par LK vēlmi novērst uzmanību no būtiskām LK problēmām. Kā jau paudusi VN vadība kopš šī gada sākuma, tai ir bažas par pašreizējo LK finanšu stāvokli un LK spēju izpildīt savas saistības, kā arī LK vadības nesaimniecisko rīcību, kuras kārtējais piemērs ir iespējama VN akciju iegāde.

Kā jau VN ir ziņojusi, 2010.gada 7.jūlijā ārkārtas akcionāru sapulcē notika VN Padomes vēlēšanas, kurā tika ievēlēta VN Padome jaunā sastāvā. Šo vēlēšanu rezultātā pēc būtības tika izpildīts akcionāra AS „Latvijas Naftas Tranzīts” pieprasījums, un amatus VN Padomē zaudēja Aleksejs Ovods, Mārtiņš Kvēps, Valērijs Godunovs un Gatis Grāvītis. Līdz ar to šobrīd VN kārtējās akcionāru sapulces darba kārtības 6.jautājuma un 7.jautājuma izskatīšana plānotajā kārtējā akcionāru sapulcē faktiski vairs nav iespējama. Jebkādu faktiski neizpildāmu lēmuma projektu publiskošana no VN puses būtu uzskatāma par akcionāru un investoru maldināšanu, kas publiskai akciju sabiedrībai ir aizliegta ar likumu.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi