Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ūdenī nolaists divpadsmitais jaunbūvētais AS „Latvijas kuģniecība” tankkuģis
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2007-11-12 09:02:15
Versijas komentārs
Teksts
Šā gada 10. novembrī Horvātijas lielākajā ostas pilsētā Rijekā notika svinīga ceremonija, kas veltīta akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” astotā no kopumā desmit kuģu būvētavā "3.Maj" pasūtītā tankkuģa ūdenī nolaišanai un vārda "Užava" došanai. Šoreiz gods kļūt par jaunā tankkuģa krustmāti tika uzticēts LK valdes loceklei juristei Ilvai Purēnai.
 
Saskaņā ar akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” izvirzīto stratēģisko mērķi uzņēmuma darbību izvērst un koncentrēt tieši vidēja izmēra tankkuģu pārvadājumos, tiek īstenota minētā segmenta kopējās kravnesības palielināšana: a/s "Latvijas kuģniecība" saņēmusi jau vienpadsmit no kopumā četrpadsmit pasūtītajām jaunbūvēm (četras no tām no Korejas kuģu būvētavas "Hyundai Mipo Dockyard Co., Ltd”) un šā gada 2. novembrī noslēgusi līgumus par vēl četru vidēja izmēra (MR) tankkuģu būvi. Tradicionāli tieši koncernam piederošā tankkuģu flote dod vislielāko apgrozījumu un īpatsvaru uzņēmuma peļņā.
 
Horvātijas rūpnīcā "3.Maj" būvēto tankkuģu nodarbinātības ģeogrāfiskais reģions ir ļoti plašs - tas pārklāj visus pasaules ūdeņus, turklāt kuģu optimālais izmērs nodrošina to vispusīgu izmantošanu gan naftas produktu, gan ķīmisko kravu, gan augu eļļas pārvadājumos. „Nav noslēpums, ka jūras kravu pārvadājumiem fraktētāji izvēlas aizvien jaunākus kuģus, tādēļ esam apmierināti par to lielo interesi, kāda tiek izrādīta mūsu tankkuģu jaunbūvēm. Tas ir būtiski, ka jauno kuģu frakts likmes pie vienādas tonnāžas un veicamā attāluma salīdzinājumā ar 10 gadu un vecāka gājuma kuģiem ir daudz augstākas”, norādīja a/s „Latvijas kuģniecība” valdes priekšsēdētājs Imants Sarmulis.
Patlaban koncerna floti veido 37 naftas produktu tankkuģi (to skaitā trīs no citiem kuģu īpašniekiem nomāti tankkuģi), kas pārvadā tīros un netīros naftas produktus, vieglās ķimikālijas, dažādas eļļas un citus šķidros produktus, pieci refrižeratoru kuģi, divi gāzvedējkuģi un viens sauskravas kuģis.
 

 

 
Papildus informācijai:

 

Marita Ozoliņa-Tumanovska
LK Sabiedrisko attiecību dienesta vadītāja
Tālr.: 67020120, 29287169
E-pasts: marita.ozolina@lscgroup.lv
Pielikumi