Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS “Ventspils nafta” neinformē akcionārus, pārkāpj Latvijas Republikas likumus un biržas noteikumus
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-10-29 08:23:29
Versijas komentārs
Teksts

AS “Ventspils nafta” neinformē akcionārus, pārkāpj Latvijas Republikas likumus un biržas noteikumus

Publiskās akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība“ (LK) koncerna sabiedrība „Latmar Holdings Corporation“, kam pieder arī nepilni 700 000 LK akcionāres AS „Ventspils nafta“ (VN) akciju, vērš visu VN ieguldītāju, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas un biržas NASDAQ OMX Riga uzmanību faktam, ka VN valde rupji pārkāpj Latvijas Republikas Komerclikuma, Finanšu instrumentu tirgus likuma un biržas normatīvo aktu prasības attiecībā uz akcionāru tiesībām iepazīties ar akcionāru sapulcē izskatāmajiem lēmumprojektiem. „Latmar“ uzskata, ka šie pārkāpumi vēlreiz pierāda VN valdes nekompetenci un neprofesionalitāti un ir uzskatāms apliecinājums nepieciešamībai atcelt pašreizējo VN valdi.
 
VN valdes 2010.gada 28.aprīlī publicētajā sludinājumā par 2010.gada 11.novembra kārtējās akcionāru sapulces sasaukšanu informēts, ka no 2010.gada 28.oktobra plkst.14 VN akcionāru sapulces lēmumprojekti būs pieejami VN interneta mājas lapā. Konkrētajā laikā apmeklējot minēto interneta mājas lapu, „Latmar“ konstatēja, ka tajā nav atrodami vairāku akcionāru sapulces darba kārtībā iekļauto izskatāmo jautājumu lēmumprojekti: ne VN 2009.gada pārskatu projekti, kam jābūt sagatavotiem gan pēc Latvijas, gan starptautiskajiem grāmatvedības standartiem, ne zvērinātu revidentu starptautiskās auditorkompānijas „Ernst&Young“ atzinuma par šiem pārskatiem, ne arī lēmumprojekti par VN padomes locekļu atsaukšanu un jaunu VN padomes locekļu ievēlēšanu. Tādējādi, nenodrošinot iepriekšminētās informācijas publiskošanu, VN valde ir rupji pārkāpusi akcionāru tiesības savlaicīgi saņemt informāciju par akcionāru sapulcē izskatāmajiem jautājumiem, pārkāpjot vairāku likumu un normatīvo aktu prasības.
 
„Latmar“ uzskata, ka VN valde, kas spilgti izceļas ar savu nekompetenci, pašreizējā sastāvā vispār nav spējīga vadīt VN operatīvo darbību arī tā iemesla dēļ, ka tās locekļu vairākums – Saimons Digbijs Bodijs, Boriss Bednovs un Aleksandrs Jagdžijants – regulāri nemaz neuzturas Latvijā un divi no viņiem, iespējams, Latviju un VN vispār nav pat apmeklējuši. Šādā veidā VN netiek ne pienācīgi vadīta, ne pārvaldīta, līdz ar to nodarot zaudējumus visiem VN akcionāriem.
 
„Latmar“ jau iepriekš aicināja izteikt neuzticību VN valdei, uzskatot tās darbību par neprofesionālu un neētisku un lūdzot attiecīgu jautājumu iekļaut VN kārtējā akcionāru sapulcē 2010.gada 11.novembrī. „Latmar“ VN akcionāru sapulces darba kārtībā lūgusi iekļaut arī jautājumu par VN padomes atsaukšanu, uzskatot to par līdzatbildīgu VN valdes ļaunprātīgajā rīcībā.
 
 
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi