Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu
Emitents Latvijas gāze, AS (097900BGMO0000055872)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-10-21 10:08:57
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija, secinot, ka AS "Latvijas Gāze" 02.07.2010. akcionāru sapulcē nav iekļāvusi jautājumu par revīzijas komitejas ievēlēšanu, saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 55. panta 2. punktu sāka administratīvo procesu pret AS "Latvijas Gāze" par Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta ceturtās daļas prasības par revīzijas komitejas ievēlēšanu akcionāru sapulcē neizpildi un minētajā lietā 15.10.2010. pieņēma lēmumu Nr. 280 "Par AS "Latvijas Gāze" Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta ceturtās daļas neizpildi".

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 6. punktu, Finanšu instrumentu tirgus likuma 148. panta piekto daļu un Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 2. punktu, 65. panta ceturto daļu un 66. panta pirmo daļu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma:

1. Konstatēt, ka AS "Latvijas Gāze" nav izpildījusi Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta ceturtās daļas prasību, neiekļaujot AS "Latvijas Gāze" 02.07.2010. akcionāru sapulcē jautājumu par revīzijas komitejas ievēlēšanu, tādējādi AS "Latvijas Gāze" izveidotā revīzijas komiteja neatbilst Finanšu instrumentu tirgus likuma prasībām.

2. Uzlikt AS "Latvijas Gāze" soda naudu 5000.00 latu apmērā par Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta ceturtās daļas prasības neizpildi.

3. Uzdot AS "Latvijas Gāze" nākamajā AS "Latvijas Gāze" akcionāru sapulcē iekļaut jautājumu par revīzijas komitejas ievēlēšanu, lai nodrošinātu revīzijas komitejas izveidošanu, kas ievēlēta akcionāru sapulcē un atbilst arī pārējām Finanšu instrumentu tirgus likuma 54.1 panta prasībām.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome arī nolēma saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu publicēt informāciju par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieņemto lēmumu Nr. 280 par AS "Latvijas Gāze" Finanšu instrumentu tirgus likuma prasības neizpildi, līdz ar ko informācija par lēmuma rezolutīvo daļu tika nosūtīta masu informācijas līdzekļiem, tika ievietota Finanšu un kapitāla tirgus komisijas mājas lapā internetā un tiek publicēta Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā, ar mērķi informēt finanšu instrumentu tirgus dalībniekus par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieņemto lēmumu par AS "Latvijas Gāze" Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu.

Lēmuma apliecinātu kopiju personas var saņemt, ar iesniegumu vēršoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, Kungu ielā 1, Rīgā, LV -1050. 


Pielikumi