Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas kuģniecība“ akcionāru sapulce nenotiek
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-10-08 16:03:52
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība“ akcionāru sapulce nenotiek

Publiskā akciju sabiedrība „Latvijas kuģniecība“ (LK) atkārtoti uzsver, ka šodien, 2010.gada 8.oktobrī, LK ārkārtas akcionāru sapulce nav notikusi. Uz sapulci nav ieradies neviens sabiedrības akcionārs, un savu nepiedalīšanos sapulcē publiski apliecināja arī LK akcionāra AS „Ventspils nafta“ valdes priekšsēdētājs Saimons Bodijs, norādot, ka AS „Ventspils nafta“ sapulcē nav piedalījusies. Tas nozīmē – ja kāds tagad vai tuvākajā laikā apgalvos, ka šāda sapulce kaut kur ir notikusi, šāda rīcība būs uzskatāma par klaju nelikumību.
 
Savukārt akcionāra, kurš sevi par tādu dēvē, firmas „International Baltic Investments“ (IBI) patlaban nominālā valdījumā esošajām AS „Latvijas kuģniecība“ akcijām patlaban ir uzlikts arests. To apliecina Ekonomikas policijas oficiāls paziņojums, ko ir saņēmusi AS „Latvijas kuģniecība“.
 
AS “Latvijas kuģniecība” atgādina, ka iepriekš plānotā ārkārtas akcionāru sapulce pārcelta, ņemot vērā viena no akcionāriem – Latvijas valsts – pārstāvja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras kategoriskos iebildumus pret AS “Ventspils nafta” ierosinātajiem un sapulces daba kārtībā iekļautajiem grozījumiem AS “Latvijas kuģniecība” statūtos, kas, pēc aģentūras domām, paredz valsts interešu klaju ignorēšanu, likvidējot valsts tiesības uz vietu uzņēmuma padomē, un tādējādi rupji pārkāpj AS “Latvijas kuģniecība” privatizācijas noteikumus.
 
AS “Latvijas kuģniecība” valde turpina strādāt visu vairāk nekā 5000 uzņēmuma akcionāru interešu pilnvērtīgai nodrošināšanai, ievērojot likumu un citu normatīvo aktu prasības.
 
 
 
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi