Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas kuģniecība” brīdina par provokācijām un atgādina: akcionāru sapulce rīt, 8.oktobrī, nenotiek
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-10-07 12:33:18
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība” brīdina par provokācijām un atgādina: akcionāru sapulce rīt, 8.oktobrī, nenotiek

AS „Latvijas kuģniecība” visiem saviem akcionāriem, biržai AS “NASDAQ OMX Riga”, vērtspapīru tirgus uzraugiem, kā arī valsts institūcijām un tiesībsargājošajām struktūrām vēlreiz atgādina, ka 2010.gada 08.oktobrī iepriekš plānotā AS „Latvijas kuģniecība” ārkārtas akcionāru sapulce nenotiek, jo ir pārcelta uz 2010.gada 17.decembri.
 
AS “Latvijas kuģniecība” valde brīdina par iespējamām provokācijām un acīmredzamiem mēģinājumiem noturēt pretlikumīgu viltus sapulci, jo viens no sabiedrības akcionāriem – AS “Ventspils nafta” ignorē faktu par sapulces atcelšanu un ir izplatījis neleģitīmu aicinājumu rīt, 2010.gada 08.oktobrī, ierasties uz neesošu LK akcionāru sapulci. AS „Latvijas kuģniecība” valde norāda, ka nav sastādījusi akcionāru sarakstu 2010.gada 08.oktobra ārkārtas akcionāru sapulcei, tādējādi jebkuri mēģinājumi noturēt AS „Latvijas kuģniecība” akcionāru sapulci ir uzskatāmi par nelikumīgiem.
 
AS “Latvijas kuģniecība” atgādina, ka iepriekš plānotā ārkārtas akcionāru sapulce pārcelta, ņemot vērā viena no akcionāriem – Latvijas valsts – pārstāvja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras kategoriskos iebildumus pret AS “Ventspils nafta” ierosinātajiem un sapulces daba kārtībā iekļautajiem grozījumiem AS “Latvijas kuģniecība” statūtos, kas, pēc aģentūras domām, paredz valsts interešu klaju ignorēšanu, likvidējot valsts tiesības uz vietu uzņēmuma padomē, un tādējādi rupji pārkāpj AS “Latvijas kuģniecība” privatizācijas noteikumus. Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra pieprasīja nepieļaut šādu nelikumīgu grozījumu izskatīšanu un valsts interešu diskrimināciju. Līdzīgu uzskatu vakar, 2010.gada 6.oktobrī, izplatītajā paziņojumā valsts Ministru prezidentam un labklājības ministram paudis arī labklājības ministrs, aicinot valsts amatpersonas vispār nepieļaut šādu pretlikumīgu un valsts intereses apdraudošu statūtu grozījumu izskatīšanas iespēju.
 
AS “Latvijas kuģniecība” valde turpinās strādāt visu akcionāru interešu pilnvērtīgai nodrošināšanai, ievērojot likumu un citu normatīvo aktu prasības.
 
 
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
 
Pielikumi