Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Ventspils nafta: Latvijas Kuģniecības izmaksas nekavējoties jāsamazina un akcionāriem jābūt iespējai izmantot savas tiesības
Emitents Ventspils nafta, AS
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-10-07 09:21:28
Versijas komentārs
FKTK komentārs

Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka finanšu instrumentu tirgus dalībniekiem, iepazīstoties ar AS ''Ventspils nafta'' 07.10.2010. plkst. 9.21 Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā publicēto informāciju, jāņem vērā, ka saistībā ar ziņā minēto akcionāru sapulci, informāciju Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā ir publicējusi arī AS ''Latvijas kuģniecība'' – 23.09.2010. un atkārtoti 07.10.2010. (saites uz minētajām ziņām https://www.oricgs.lv/eri/LSC1R/5709/ un https://www.oricgs.lv/eri/LSC1R/5749/).

Balstoties uz AS ''Latvijas kuģniecība'' 23.09.2010. paziņoto, informāciju ir izziņojusi arī AS ''NASDAQ OMX Riga" savā mājas lapā internetā, paziņojot attiecīgi par izmaiņām ieraksta datumā (saite uz AS ''NASDAQ OMX Riga" paziņojumu: http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/?pg=news&news_id=244359).

Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka publicēt informāciju Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā AS ''Latvijas kuģniecība'' vārdā var tikai Finanšu un kapitāla tirgus komisijā reģistrēti AS ''Latvijas kuģniecība'' Oficiālās obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmas lietotāji, t.i., minētās akciju sabiedrības pilnvarota persona informācijas publiskai izplatīšanai Finanšu instrumentu tirgus likumā noteiktajā kārtībā. Tādējādi Finanšu un kapitāla tirgus komisija norāda, ka ziņas, kuras Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā 23.09.2010. plkst. 16.13 un 07.10.2010. plkst. 12.33 ir publicējusi AS ''Latvijas kuģniecība'', ir publicēta kā AS ''Latvijas kuģniecība'' sniegta obligātā informācija.

Teksts

AS Ventspils nafta (VN) rosina valdības pārstāvjus un akcionārus apmeklēt AS Latvijas Kuģniecība (LK) akcionāru sapulci 2010. gada 8. oktobrī, lai kopīgi risinātu LK vadības izmaksu samazināšanas un uzņēmuma efektīvas un uz biznesu orientētas darbības jautājumus. Kā iepriekš ziņots, pēdējo 3 gadu laikā LK padome izmaksājusi sabiedrībai 5 miljonus latu. Ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju un salīdzinot LK ar citiem līdzīgiem uzņēmumiem, VN ir pārliecināta, ka šādas LK izmaksas nav ilgtspējīgas un nav neviena akcionāra interesēs.

Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūras bažas par savas lomas zaudēšanu LK vadībā, ko paudis Labklājības ministrs Uldis Augulis, kas pārstāv politisko partiju “ Zaļo un Zemnieku Savienība”, ir nepamatotas, jo VN neplāno atbalstīt LK padomes locekļu skaita samazināšanu vai arī izmaiņu veikšanu uzņēmuma statūtos. Tomēr VN uzskata, ka ir nepieciešams būtiski samazināt LK vadības izmaksas. VN padome kalpo par labu piemēru izmaksu optimizācijai, jo tās 11 locekļi par savu darbu padomē algu nesaņem. Attiecīgi VN ir pārliecināta, ka efektīva LK padome 12 cilvēku sastāvā bez jebkādām izmaksām ir pareizais biznesa modelis nākotnei.

Kopš 2010. gada janvāra VN ir paudusi neapmierinātību par augstajām vadības izmaksām un neprofesionālo tās asociētā uzņēmuma LK vadīšanu, kā arī pieprasījusi nekavējoties sasaukt akcionāru sapulci. Papildus tam, visa šī gada laikā VN nav bijusi iespēja īstenot savas LK akcionāra tiesības. VN tāpat pauž satraukumu par nelikumīgo LK akcionāru sapulces, kas tika sasaukta šī gada 8. oktobrī, atcelšanu.

Visu LK akcionāru un Latvijas nodokļu maksātāju interešu aizsardzības dēļ, VN vadība tic, ka ir pienācis laiks LK vadīt profesionālā, efektīvā, uz biznesu un izmaksu samazināšanu orientētā veidā. Lai spētu to īstenot, VN mudina visus akcionārus apmeklēt 8.oktobra akcionāru sapulci LK oficiālajā paziņojumā norādītajā laikā un vietā (2010.gada 08.oktobrī, plkst. 10.00, viesnīcā “Monika Centrum Hotels”, Elizabetes ielā 21, Rīgā). VN aicina arī valdības pārstāvjus piedalīties kā novērotājiem akcionāru sapulces norises vietā.
 

Ventspils nafta

Zane Bojāre
A/s „Ventspils nafta” preses sekretāre
E-pasts: zane.bojare@vnafta.lv
Tālr.: 67821691; 29706733

Pielikumi