Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
"Parex bankas" mazākuma akcionāru prasībai nav juridiska pamata
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-09-20 10:10:16
Versijas komentārs
Teksts


Šodien, 17. septembrī,  atbilstoši paredzētajai darba kārtībai "Parex bankas" padomes sēdē tika izskatīts 2010. gada 7. septembrī saņemtais mazākuma akcionāru "Firebird Republics SPV", "Amber Trust" un "DCF Fund"  pieprasījums. Tajā mazākuma akcionāri vērsās pie Parex bankas padomes ar aicinājumu iesniegt tiesā prasību pret bankas iepriekšējo valdi par šā gada sākumā veikto Baltkrievijas "Parex leasing" pārdošanu.

Iepazīstoties un rūpīgi izvērtējot mazākuma akcionāru iesniegto pieprasījumu un tam pievienotos dokumentus, kā arī citus nozīmīgus saistītos dokumentus, "Parex bankas" padome secināja, ka prasības ierosināšanai objektīvi nav juridiska pamata, un ka tajā ietvertie mazākuma akcionāru prasījumi ir balstīti uz nepilnīgu informāciju.

Kā jau vairākkārt ziņots, darījums par "Parex leasing" pārdošanu tika atzīts par izdevīgu un pamatotu risinājumu atbilstoši tirgus situācijai un "Parex bankas" restrukturizācijas plānam. Darījums tika īstenots 2010. gada maijā, pirms tam saņemot "Parex bankas" padomes, Eiropas rekonstrukcijas un attīstības bankas un Privatizācijas aģentūras atbalstu. Tnodrošināja "Parex bankas" aktīvu vērtības maksimālu atgūšanu, ievērojot  visu akcionāru  intereses. 

Lēmums par "Parex leasing" pārdošanu bija pieņemts pēc vispusīgas un skrupulozas darījuma izpētes, vienlaicīgi izstrādājot un izvērtējot iespējamos uzņēmuma biznesa attīstības scenārijus. Preventīvi veiktā pārdošanas darījuma finanšu analīze parādīja, ka "Parex bankas" ieguvumi no konkrētā pārdošanas darījuma būtu ievērojami lielāki par ieguvumiem no saimnieciskās darbības turpināšanas bankai uzlikto ierobežojumu ietvaros.  urklāt darījumu apstiprināja Finanšu un kapitāla tirgus komisija, un par to tika informēta arī Eiropas Komisija. Parex leasing pārdošanas darījums

Papildu informācijai:
Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv
 

Pielikumi