Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
Par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmumu
Emitents Tosmares kuģu būvētava, AS (48510000UJMQGXDOM456)
Veids Citi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-09-15 11:55:17
Versijas komentārs
Teksts

Finanšu un kapitāla tirgus komisija, secinot, ka persona, kura atsavināja nozīmīga apjoma AS "Tosmares kuģubūvētava" akcijas, savlaicīgi nepaziņoja par nozīmīgas līdzdalības zaudēšanu AS "Tosmares kuģubūvētava" pamatkapitālā, sāka administratīvo procesu un 10.09.2010. ir pieņēmusi lēmumu Nr. 254 "Par AS "Tosmares kuģubūvētava" akcionāra Aivara Stoldera Finanšu instrumentu tirgus likuma 61.1 panta otrās daļas pārkāpumu".

Pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 6. punktu, Finanšu instrumentu tirgus likuma 148. panta piekto daļu un Administratīvā procesa likuma 63. panta pirmās daļas 2. punktu, 65. panta ceturto daļu un 66. panta pirmo daļu, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma:

1. Konstatēt, ka Aivars Stolders (personas kods ...) par 29.12.2008. notikušo 198 800 AS ''Tosmares kuģubūvētava'' akciju atsavināšanu, tādējādi zaudējot nozīmīgu līdzdalību 6.2 procentu apmērā AS ''Tosmares kuģubūvētava'' pamatkapitālā, nepaziņoja Finanšu instrumentu tirgus likuma 61.1 panta otrajā daļā noteiktajā termiņā.

2. Izteikt Aivaram Stolderam brīdinājumu par Finanšu instrumentu tirgus likuma 61.1 panta otrās daļas pārkāpumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome arī nolēma saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 64.3 panta ceturto daļu publicēt informāciju par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieņemto lēmumu Nr. 254 par Aivara Stoldera pārkāpumu, līdz ar ko informācija par lēmuma rezolutīvo daļu, izņemot Aivara Stoldera personas kodu un informāciju par lēmuma nosūtīšanu adresātam, tika nosūtīta masu informācijas līdzekļiem, tika ievietota Finanšu un kapitāla tirgus komisijas mājas lapā internetā un tiek publicēta Oficiālajā obligātās informācijas centralizētās glabāšanas sistēmā, ar mērķi informēt finanšu instrumentu tirgus dalībniekus par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas pieņemto lēmumu par AS "Tosmares kuģubūvētava" akcionāra Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumu.

Fizisko personu identificējošie dati (personas kods) netiek publicēti, ievērojot fizisko personu datu aizsardzību.

Lēmuma apliecinātu kopiju personas var saņemt, ar iesniegumu vēršoties Finanšu un kapitāla tirgus komisijā, Kungu ielā 1, Rīgā, LV -1050. 

Aivara Stoldera paziņojums par nozīmīgas līdzdalības AS "Tosmares kuģubūvētava" pamatkapitālā zaudēšanu Oficiālajā obligātās informācijas centralizētajā glabāšanas sistēmā publicēts 01.04.2010. plkst. 13.45 (saite uz paziņojumu: https://www.oricgs.lv/eri/TKB1R/4921/).

Pielikumi