Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS „Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrība SIA „LSC Shipmanagement” saņem vides pārvaldības sistēmas kvalitātes sertifikātu
Emitents Latvijas kuģniecība, AS (48510000VYR04HZGC213)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Publicēts
Versija
Datums 2010-09-01 16:07:50
Versijas komentārs
Teksts

AS „Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrība SIA „LSC Shipmanagement” saņem vides pārvaldības sistēmas kvalitātes sertifikātu

Akciju sabiedrības „Latvijas kuģniecība” meitas sabiedrība SIA „LSC Shipmanagement” (Shipmanagement), kas nodarbojas ar kuģu tehnisko pārvaldīšanu un kuģu apkalpju komplektēšanu, ir saņēmusi vides pārvaldības sistēmas kvalitātes sertifikātu, tādējādi apliecinot Shipmanagement vides pārvaldības sistēmas efektivitāti, veicot sistemātiku kontroli pār uzņēmuma kuģu ietekmi uz apkārtējo vidi un īstenojot efektīvus apkārtējās vides aizsardzības pasākumus.
 
Starptautiskais vadības sistēmu sertifikācijas līderis „Bureau Veritas Certification” ir pozitīvi novērtējis Shipmanagement paveikto un atzinis sabiedrības atbilstību vides pārvaldības sistēmas ISO 14001:2004 standarta prasībām kuģu transporta pārvaldības sfērā.
 
„Jautājumi saistībā ar apkārtējās vides aizsardzību un ekoloģisko situāciju pasaulē ar katru gadu kļūst ar vien aktuālāki- īpaši kuģošanas nozarē. Lai pilnveidotu uzņēmuma darbību vides aizsardzības jomā, tika pieņemts lēmums šī jautājuma risināšanai par pamatu izmantot ISO 14001:2004 standartu. Veicot vides pārvaldības sistēmas sertifikāciju, uzņēmums ir ievērojami palielinājis savu konkurētspēju starptautiskajā tirgū, radot klientiem pārliecību par uzņēmuma darbības efektivitāti un atbildīgu attieksmi veicinot apkārtējās vides saglabāšanu. Realizējot efektīvu vides pārvaldības sistēmu, uzņēmums guvis arī izmaksu ietaupījumu, samazinot izejvielu, enerģijas patēriņu un atkritumu apjomu”, norāda Shipmanagement valdes priekšsēdētājs Ansis Zeltiņš.
 
Par AS „Latvijas kuģniecība”:
 
AS „Latvijas kuģniecība” ierindojas starp lielākajiem pasaules kuģu īpašniekiem mazo un vidēji mazo tankkuģu segmentā un pēc naftas produktu pārvadājumu apjoma atrodas vadošajās pozīcijās starp analogām kompānijām Ziemeļeiropā. AS „Latvijas kuģniecība” pieder 21 mūsdienu prasībām atbilstošs, moderns kuģis, nodrošinot darbu vairāk kā tūkstotim profesionālu un augsti kvalificētu jūrnieku no Latvijas. Kopumā uzņēmuma komerciālajā vadībā esošajā flotē ietilpst 23 tankkuģi, jo AS „Latvijas kuģniecība” ekspluatē arī divus citiem kuģu īpašniekiem piederošus kuģus. Jau tuvākajos gados AS „Latvijas kuģniecība” floti papildinās četri jauni vidēja izmēra kuģi.
 
Papildus informācija:
Ģirts Apsītis
Valdes priekšsēdētāja palīgs
AS „Latvijas kuģniecība”
Tālr. 67020126
Pielikumi