Šīs tīmekļa vietnes satura kvalitātes uzlabošanai un pielāgošanai lietotāju vajadzībām tiek lietotas sīkdatnes - tai skaitā arī trešo pušu sīkdatnes. Turpinot lietot šo vietni Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai.
AS "Parex banka" vērsusies Augstākajā tiesā ar blakussūdzībus
Emitents Reverta, AS (iepriekšējais nosaukums - Parex banka, AS) (097900BHBR0000064855)
Veids Būtiski notikumi
Valoda LV
Statuss Atcelts
Versija
Datums 2010-08-27 12:56:04
Versijas komentārs
Teksts

 

PAREX BANKA VĒRSUSIES AUGTĀKAJĀ TIESĀ AR BLAKUSSŪDZĪBU
 
Akciju sabiedrība Parex banka ir vērsusies LR Augstākajā tiesā ar blakussūdzību par Rīgas apgabaltiesas lēmumu attiecībā par naudas summas septiņu miljonu latu apmērā iemaksu, kas nodrošinātu iespējamos atbildētāju Valēriju Kargina un Viktoru Krasovicka zaudējumus.
 
Saskaņā ar Rīgas apgabaltiesas lēmumu Parex bankai bija jāiemaksā tiesu izpildītājam naudas summa septiņu miljonu latu apmērā, taču tas nav samērīgi ar atbildētājiem iespējami radītajiem zaudējumiem. Šāds lēmums bija tiesas iniciatīva, taču nav skaidrs tā pamatojums un šāda nepieciešamība neizriet arī no celtās prasības būtības. Parex bankas celtā prasība ir par bankai nodarīto zaudējumu atlīdzību, bet šāda naudas iemaksa iespējamo atbildētāju zaudējumu nodrošināšanai rada bankai tikai vēl lielākus papildu zaudējumus. Faktiski prasītājs, kurš vēlas aizsargāt savas aizskartās likumīgās intereses taisnīgā tiesā, tiek nostādīts ievērojami nelabvēlīgākā situācija nekā atbildētāji.
 Turklāt depozīta iemaksas apmērs ievērojami pārsniedz ne tikai atbildētāju iespējami radītos zaudējumus no prasības nodrošināšanas, bet pat pašu faktiski iespējamo prasības nodrošināšanas izpildes apmēru.Izvērtējot šā brīža situāciju un faktu, ka formāli V.Karginam un V. Krasovickim Latvijā nav ievērojamu īpašumu, paredzams, ka atbildētāju faktiski apķīlātās mantas apmērs būs krietni mazāks par tiesas noteikto prasības nodrošinājuma kopējo apmēru. Minēto iemeslu dēļ Parex banka ir apstrīdējusi šo tiesas lēmumu par naudas iemaksu un uzskata, ka tas būtu atceļams.
 
Jau ziņots, 2010. gada 30. jūlijā Parex banka  vērsās tiesā pret bankas bijušajiem valdes locekļiem Valēriju Karginu un Viktoru Krasovicki, prasot viņiem atlīdzināt savas darbības laikā bankai nodarītos zaudējumus. Kopējais prasības apmērs pārsniedz 62 miljonus latu.
 
2010. gada 16. augustā Rīgas apgabaltiesa nolēma nodrošināt akciju sabiedrības Parex banka prasību pret tās bijušajiem īpašniekiem un valdes locekļiem V. Karginu un V. Krasovicki par zaudējumu atlīdzību, apķīlājot abiem bijušajiem Parex bankas valdes locekļiem piederošos nekustamos īpašumus, kustamo mantu, skaidru naudu un maksājumus, kas viņiem pienākas no trešajām personām, tostarp naudas līdzekļus kredītiestādēs un citās finanšu institūcijās, ieskaitot Parex banka.
 
Vienlaicīgi tiesa ir pieņēmusi lēmumu noteikt Parex bankai nodrošināt zaudējumu atlīdzību, kas varētu rasties no šī lēmuma izpildes, iemaksājot tiesas noteiktu summu septiņu miljonu latu apmērā tiesas izpildītāja depozīta kontā. Parex bankas tiesas lēmumu izpildīja šā gada 19. augustā.
 
Par Parex banku:
 
Parex banka ir veidota kā risinājuma banka, kuras galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana. Izvirzītā mērķa sasniegšanai Parex bankas darbība tiek koncentrēta uz efektīvu kredītu restrukturizāciju un pārņemto kredītu nodrošinājumiem, pārsvarā nekustamajiem īpašumiem. Plānojot mērķtiecīgu minēto aktīvu vērtības celšanu, Parex banka veic arī īpašumu profesionālu apsaimniekošanu, lai, stabilizējoties situācijai nekustamo īpašumu segmentos, realizētu to iespējami izdevīgu pārdošanu visu akcionāru interesēs.
 

Papildu informācijai:

Marita Ozoliņa-Tumanovska
Komunikāciju un mārketinga vadītāja
Tālr. 67779142 vai 29287169
E-pasts: Marita.Ozolina@parex.lv
Pielikumi